Mobiili

Apple myöntää hidastavansa tahallaan vanhoja iPhoneja – erikoinen selitys

Julkaistu:

iPhone
Applen mukaan virransyöttöä joudutaan joissakin tilanteissa rajoittamaan käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Asiasta kirjoittaa TechCrunch.
Apple on kommentoinut oletuksia, että se jarruttaa tahallaan vanhojen iPhonejen suorituskykyä. Yhtiö antoi lausunnon TechCrunch-uutispalvelulle.

Applen mukaan kysymys on palvelun parantamisesta niillä asiakkailla, joiden puhelimissa on vanhempi ja suorituskyvyltään rajallinen akku. Sellainen akku saattaa johtaa koko puhelimen äkilliseen sammuttamiseen sen komponenttien suojelemiseksi.

– Viime vuonna julkaisimme ominaisuuden iPhone 6:lle, 6s:lle ja SE:lle tasoittaaksemme äkillisiä virtapiikkejä vain tarvittaessa laitteen suojaamiseksi yllättäviltä sammumisilta tällaisissa olosuhteissa. Olemme nyt laajentaneet tämän toiminnallisuuden iPhone 7:ään iOS 11.2:ssa, ja aiomme lisätä tuen muille tuotteille tulevaisuudessa, Apple sanoo TechCrunchille.

Applen selitys mukailee asiaa tutkineen Geekbenchin John Poolen havaintoja ja mietteitä. Yhtiö ei kuitenkaan ottanut lausunnossaan kantaa väitteisiin, että vaivihkaisten muutosten tekeminen puhelimiin voi saada asiakkaat hylkäämään vanhan luurinsa liian aikaisin ja ostamaan uuden.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tosin lienee selvää, että virtapiikin vuoksi ilman varoitusta sammuvat iPhonet olisivat vieläkin isompi yllyke vaihtaa puhelinta – joskaan ei välttämättä uuteen iPhoneen.