Mobiili

OnePlus julkaisi uuden puhelimen keskellä tietoturvakohua

Julkaistu:

Älypuhelimet
OnePlusin 5T-malli tuo aiempaa kookkaamman näytön ja herkemmän kameran. Yhtiö ei ole vielä kommentoinut viimeisintä käyttöjärjestelmästään tehtyä ohjelmalöydöstä.
Kiinalainen, Suomessa hyvin suosittu OnePlus, on julkaissut uuden puhelinmallin. Torstai-iltana Suomen-aikaa julkaistun OnePlus 5T -mallin merkittävin uudistus on uusittu, melkein reunasta reunaan yltävä 6 tuuman 16:9-kuvasuhteen näyttö.

Näyttöuudistuksen myötä puhelimen sormenjälkilukija on siirretty laitteen selkäpuolelle. Toinen uudistus koskee kaksoiskameraa, jonka valoherkkyyttä on lisätty nostamalla aukon koko f/1,7:ään. Muuten puhelimen laitteisto, suoritin sekä muistimäärät mukaan luettuna, on pysynyt samana kuin OnePlus 5 -mallissa.

Yhtiö aikoo myydä uusia puhelimia samaan hintaan kuin edellisiäkin malleja. 5-mallia lienee tuskin luvassa alennukseen Suomessa, sillä sitä ei juuri ehditä myydä päällekkäin 5T-mallin kanssa.

OnePlus on samalla uudistanut OxygenOS-Androidiaan. Järjestelmään on tuotu uutuutena puhelimen lukituksen avaaminen kasvontunnistuksella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhtiö mainostaa myös aloittaneensa entistä virtaviivaisemman ohjelmiston kehitysprosessin, jonka ansiosta päivityksiä voidaan julkaista nopeammin.

Tälle lienee pikaista tarvetta, sillä OnePlusin ohjelmistoista on tehty viime aikoina useampi outo löydös. Tällä viikolla puhelimesta löytyi kaksi eri ohjelmaa, jotka mahdollistavat puhelimen käyttäjän tietojen seuraamisen tai pääkäyttäjän oikeuksiin käsiksi pääsemisen. OnePlus on sanonut korjaavansa jälkimmäisen ohjelmistopäivityksellä, ensimmäistä yhtiö ei ole vielä kommentoinut.

Lokakuussa puolestaan OnePlusia syytettiin yksilöitävissä olevasta ja ilman lupaa tehdystä tiedonkeruusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt