IPhone X ei istu Suomen talveen – Apple työstää korjausta

Applen uudessa lippulaivapuhelimessa on ongelma, josta on ollut kiusaa myös suomalaisille käyttäjille.

10.11.2017 11:19

Apple aikoo korjata ohjelmistopäivityksellä ongelman juuri myyntiin tulleesta iPhone X -älypuhelimestaan, muun muassa Cnet kertoo.

Korjaus liittyy valituksiin, joiden mukaan X:n näyttö hyytyy viileissä lämpötiloissa. Yhden keskusteluketjun aloitti suomalainen käyttäjä, jonka mukaan hänen X:nsä näyttö lakkasi toimimasta kunnolla jo -1 asteessa.

Kaikilla ei ongelmaa ole, ja jotkut ovat raportoineet normaalista toiminnasta myös selvissä pakkaslukemissa. Toisilla kuitenkin näyttö on lakannut tunnistamasta kunnolla kosketusta jo selvästi nollan yläpuolisissa lämpötiloissa. Näytön lukitseminen ja avaaminen on useissa tapauksissa poistanut pulman.

– Olemme tietoisia tilanteista, joissa iPhone X:n näytöstä tulee tilapäisesti penseä kosketukselle nopeasti kylmään ympäristöön siirtymisen jälkeen. Useiden sekuntien jälkeen näytöstä tulee jälleen täysin toimiva. Tämä korjataan tulevassa ohjelmistopäivityksesssä, Apple sanoo.

Korjauksen tulemisen on noteerannut myös tietoturvayhtiö F-Securen Suomessa asuva jenkkivahvistus Sean Sullivan.

F-Securella on ollut tapana pakastaa iPhoneja. Lieneekö X seuraava pakastettava? Olisi kiinnostavaa tietää, voivatko Suomen talvea muistuttavat olosuhteet mitenkään vaikuttaa esimerkiksi kasvontunnistukseen.

Apple ei selvittänyt, mistä ongelma johtuu. Aiemmin oli jopa epäselvää, onko kyse edes varsinaisesti kylmänkestävyydestä, vai ehkä sittenkin esimerkiksi ympäristön kirkkauden vaihtelusta.

Lisäksi eri käyttäjät ovat sanoneet ongelman alkaneen välittömästi ulos astumisen jälkeen. Tällöin iPhonen elektroniikka tuskin on voinut vielä jäähtyä ruudun hidastelua aiheuttaakseen. Sen sijaan on veikattu, että taustalla saattaa olla juurikin anturi- tai softavika.

IS Digitoday pyysi Applelta lausuntoa asiasta torstaina, mutta yhtiö ei ole vastannut.

Alla olevalla videolla esitellään iPhone X:n uudet ominaisuudet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?