Toivottu viestien poistaminen tulee WhatsAppiin – ole todella varovainen juuri nyt - Mobiili - Ilta-Sanomat

Toivottu viestien poistaminen tulee WhatsAppiin – ole todella varovainen juuri nyt

Viestien poistaminen voi vaikuttaa onnistuvan, mutta siitä ei ole takeita.

30.10.2017 8:49

Pikaviestipalvelu WhatsApp vahvistaa sivuillaan kauan odotetun lähetettyjen viestien poistamismahdollisuuden olevan tulossa. Ominaisuus tulee niin Androidille, iOS:ään kuin WIndows-puhelimiin.

Viestin poisto toimii sekä ryhmä- että yksityiskeskusteluissa. Viesti on poistettava 7 minuutin kuluessa sen lähettämisestä. Tämän jälkeen se ei enää onnistu.

Poistettu viesti korvautuu vastaanottajan sovelluksessa ilmoituksella viestin poistamisesta.

Viesti tai viestit poistetaan valitsemalla se tai ne pitkällä painalluksella keskustelunäkymässä. Viestien ollessa valittuina eli värjättynä klikataan yläreunassa olevaa roskiksen kuvaa.

Ominaisuus toimii ainoastaan, jos sekä lähettäjällä että vastaanottajalla on uusin WhatsApp-versio. Jos jompi kumpi ei ole päivittänyt omaansa, viestien deletointi ei onnistu.

Viestien deletointiin liittyy suuri riski tässä vaiheessa, kun kaikkien sovellukset eivät ole päivittyneet. On nimittäin mahdollista klikkailla läpi yllä mainitun viestinpoistoprosessin, poistaa viesti ja kuvitella sen poistuneen. Se poistuu vain oman sovelluksen viestinäkymästä, mutta ei vastaanottajan.

Jatkossakin kannattaa olla varovainen. Vaikka viestien poistaminen tulee mahdolliseksi, vastaanottaja voi aina ottaa kuvakaappauksen viestistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?