Nämä kaksi asiaa sinun kannattaa tehdä puhelimellesi: Pesu ja siivoussovelluksen käyttö - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nämä kaksi asiaa sinun kannattaa tehdä puhelimellesi: Pesu ja siivoussovelluksen käyttö

Puhelimen ohjelmallisen syyssiivouksen voi helpoimmillaan tehdä muutamalla painalluksella.

Monilla puhelinvalmistajilla on laitteissaan ylläpito- ja huoltosovellukset, vasemmalla Huawei ja oikealla Samsung.­

21.10.2017 16:00

Älypuhelimen digitaaliseen yleispuhdistukseen voi hyvinkin löytyä yksi helppo namiska asetuksia hieman katselemalla. Sillä tavalla puhelimen syyssiivouksen voi tehdä ilman hienpisaraakaan.

Samsungin puhelimesta saatat esimerkiksi löytää Älykäs hallinta -osion, joka muun muassa kertoo oikuttelevista sovelluksista ja mahdollistaa vaikkapa tallennustilan ja ram-muistin vapauttamisen yhdellä painalluksella. Voit tarkastella erikseen akkua, työ- eli ram-muistia, tallennustilaa ja laitteen suojausasetuksia tai vain painaa Siivoa kaikki -nappia.

Huaweissa puolestaan etsi Puhelimen hallinta -sovellus, joka huolehtii pitkälti vastaavalla tavalla paitsi puhelimen tehokkuudesta, myös turvallisuudesta. Optimoi-painike poistaa väliaikaiset tiedostot, sulkee sovellukset taustalta, etsii viruksia ja säästää akkua.

Applen iPhonessa ei ole vastaavaa siivouskaappia puhelimen putsaamiseen. Jämätiedostojen poisto tai ram-muistin vapautus pitää tehdä valikoita kohta kohdalta selaamalla.

Koska olet viimeksi pessyt puhelimesi?

Kännykkä voi olla varsinainen bakteeripesäke, jonka fyysinen puhdistus unohtuu helposti. Siksi Huawei neuvoo käyttämään puhdistukseen pelkän veden sijaan tarkoitukseen sopivaa puhdistusainetta, kuten etikkaa ja tislattua vettä tasasuhteessa.

Muista käyttää näytön ja muidenkin pintojen pyyhkimiseen mikrokuituliinaa tai vastaavaa hellävaraista materiaalia. Muuten saatat naarmuttaa laitetta.

Varo liinan kastelemista liikaa, koska puhelimen sisuksiin ei saa valua vettä. Lopuksi kuivaa pinnat kuivalla liinalla. Pienet kolot kannattaa käydä läpi kuivalla vanupuikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?