OnePlus-puhelimet keräävät käyttäjän tietämättä yksilöiviä tietoja laitteen käytöstä ja lähettävät tietoja yhtiön palvelimelle, kertoo ohjelmistoinsinööri Christopher Moore blogissaan.
Moore huomasi puhelimen lähettävän tietoja Amazonin AWS-pilvipalveluun kiinalaisen OnePlus-yhtiön omistamaan osoitteeseen. Monet laitevalmistajat keräävät käyttötietoja, mutta OnePlus kerää laitteistaan käyttäjiä yksilöiviä sekä tavallista yksityiskohtaisempia tietoja.
Puhelimien ohjelmisto välittää eteenpäin muun muassa laitteen yksilöllisen imei-tunnistekoodin, puhelinnumeron, sekä listan kaikista puhelimessa avatuista sovelluksista. Lähetettyihin tietoihin kuuluu myös puhelimen sarjanumero, käytettyjen puhelinverkkojen nimiä sekä tietoja wifi-yhteyksistä. Puhelin myös välitti tiedon jokaisesta kerrasta, kun sen lukitus oli avattu ja suljettu.
AndroidPolice-verkkolehdelle antamassaan kommentissa OnePlus kertoo keräävänsä puhelimista analytiikkatietoja kahdella erillisellä sovelluksella kehittääkseen laitteidensa toimintaa.
Yhtiön mukaan pääosan tiedoista välittää puhelimessa oleva käyttäjäkokemusohjelma, jonka saa pois päältä puhelimen Asetuksista kohdasta Lisäasetukset > Liity käyttäjäkokemusohjelmaan.
Tietoja keräävän OnePlus Device Manager -ohjelman voi myös sulkea kokonaan, mutta temppu vaatii muun muassa tietokoneelle asennettavan tavallisille käyttäjille vaikean ADB-ohjelmistotyökalun, eikä sen vaikutuksista puhelimen toimintaan ole täyttä varmuutta.
OnePlus-puhelimia on myyty Suomessa poikkeuksellisen paljon, sillä laite on hallinnut sitä yksinoikeudella myyvän teleoperaattori Elisan top-listoja pitkään.
OnePlusin puhelimet puhuttivat epämääräisillä ansioillaan viimeksi helmikuussa, kun niiden huomattiin kiihdyttävän prosessorinsa toimintaa suosituskykymittausohjelman havaitessaan.