Vinkki: Laita valokuvat loistamaan näppärällä ilmaissovelluksella

Snapseed on ilmainen ja helppokäyttöinen, mutta tehokas kuvankäsittelyohjelma Android- ja iOS-laitteille.

Snapseed osaa muun muassa näyttää kuvalle tehtyjen muutosten historian.

8.10.2017 7:00

Suurin osa valokuvista otetaan tätä nykyä puhelimella. Tämän myötä moni on oppinut, että kuvia kannattaa käsitellä puhelimella saman tien ennen julkaisua.

Vaikka puhelimien perussovellukset antavat mahdollisuuden tehdä kuville yksinkertaisia muokkauksia(suodattimet, rajaus, kääntely), niillä ei vielä kovin pitkälle pötkitä. Sama pätee Instagramin, WhatsAppin ja muiden sovellusten valmiisiin työkaluihin, jotka mahdollistavat tietynlaisen kevytkäsittelyn.

Aina tämä ei riitä. Kun kuvasta pitää saada valmiiden filttereiden sijaan omannäköinen, kannattaa turvautua Googlen ilmaiseen Snapseediin. Google Playsta ja iTunesista löytyvä sovellus kykenee paljon perusohjelmia kehittyneempään kuvankäsittelyyn.

Snapseed osaa perustoimintojen ohella muun muassa raw-kuvien käsittelyn, horisonttikorjaukset, virhekorjaukset, perspektiivien muokkaukset, automatisoidut tai käsisäädöt valotukselle, kontrastille sekä valkotasapainolle. Automatisoituihin toimintoihin kuuluu myös ei-toivottujen ihmisten poistaminen ryhmäkuvista. Myös omien tyylien luominen onnistuu.

Sovelluksen peruskäyttö on helppoa, sillä sovellus on tarjolla suomeksi ja kuvankäsittely on varsin intuitiivista. Mestariksi kehittyminen onkin jo sitten ihan toinen juttu, koska mahdollisia säätöjä on sen verran paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?