Saitko jo iOS 11:n puhelimeesi? Nämä 5 asiaa kannattaa tarkistaa saman tien - Mobiili - Ilta-Sanomat

Saitko jo iOS 11:n puhelimeesi? Nämä 5 asiaa kannattaa tarkistaa saman tien

IPhonen uudessa iOS11-käyttöjärjestelmässä on esimerkiksi uusi kuvatiedostojen muoto, jota voi olla syytä varoa toistaiseksi.

IOS11-käyttöjärjestelmä tulee jakeluun ensimmäisille vielä tänään.­

20.9.2017 9:41

IOS 11:n jakelu alkoi eilen tiistaina. Jos ja kun sitä tarjotaan laitteeseesi, voi olla paikallaan odottaa tovi ennen asennusta. Lisäksi kaikki laitteet eivät päivitystä edes saa.

Päivitysten jälkeen kannattaa iPhonesta tarkistaa ainakin seuraavat asetukset.

1. Aja turvallisesti

Uutta on mahdollisuus hiljentää puhelin, kun se olettaa käyttäjänsä ajavan autoa. IOS 11:n asennusvaiheessa kysytään, haluatko käyttää Älä häiritse -toimintoa ajaessa. Jos vastasit ei, löydät sen polusta Asetukset > Älä häiritse > Älä häiritse ajaessa. Voit myös säätää, kuinka automaattinen toiminto on.

2. Uhkaako dataähky?

IOS 11 esittää jäljellä olevan tallennustilan aiempaa hienostuneemmin ja suosittaa keinoja säästää tilaa. Näitä ovat muun muassa käyttämättömien sovellusten poisto niiden oleelliset tiedot myöhempää käyttöä varten säästäen. Katso tilanteesi polussa Asetukset > Yleiset > Tallennustila (iPhone).

3. Hätäpuhelut helposti

IPhonella voi soittaa hätäpuhelun painamalla virtapainiketta kolme kertaa nopeasti peräkkäin. Ominaisuus täytyy kuitenkin ensin laittaa päälle kohdasta Asetukset > Hätätila SOS > Automaattinen puhelu.

Hätätila SOS -asetusten kautta pääsee myös täydentämään puhelimeen omat ICE-yhteyshenkilönsä, joiden tietoihin pääsee käsiksi vaikka puhelin olisi lukittuna.

4. Ohjauskeskus uusiksi

Sen lisäksi, että Apple uudisti iOS:n Ohjauskeskusta, voit myös itse vaikuttaa sen ulkonäköön vaihtamalla eri toimintojen pikavalintoja. Valittavasti valittavana on vain Applen omia ohjelmia.

5. Ota valta sijainnistasi

IOS 11:ssä on mahdollista vaikuttaa sovelluskohtaisesti niiden oikeuteen käyttää maantieteellistä sijaintiasi. Suunnista kohtaan Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut, ja muuta asetusta vaikka sovellus olisi parhaillaan käynnissä.

IOS11-käyttöjärjestelmän asetuksia on käynyt läpi muun muassa uutissivusto Cnet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?