Mobiili

Applelle kirvelevä tappio älypuhelimissa – mutta kohta pamahtaa?

Julkaistu:

Älypuhelimet
Huawei kiilasi Applen ja Samsungin väliin älypuhelinkisassa, tutkimusyhtiö väittää. Muutos voi hyvinkin olla tilapäinen.
Kiinalainen Huawei nousi Applen edelle maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi myynnillä mitattuna, Counterpoint Research mittasi muun muassa Telegraph-lehden mukaan.

Huawei ohitti Applen sekä kesäkuussa että heinäkuussa. Käyrät osoittavat siihen suuntaan, että Apple saattoi palata kakkoseksi Samsungin taakse elokuussa. Ja ensi viikolla esiteltävät uudet iPhonet tuonevat Applelle joka tapauksessa merkittävästi nostetta.

Viimeksi Apple kynti kolmatta sijaa Nokian ja Blackberryn hallitessa markkinoita, Telegraph huomauttaa. Kärkikaksikossa se on viihtynyt vuodesta 2010 lukien.

– Tämä on merkittävä virstanpylväs Huaweille, Kiinan suurimmalle älypuhelinbrändille, jonka globaali läsnäolo on kasvussa, korostaa Counterpointin tutkimusjohtaja Peter Richardson tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Counterpointin mukaan erikoista on, että Huaweilla ei kuitenkaan ole lainkaan puhelinmalleja parhaiten myyneessä kärkikymmenikössä. Tämän katsotaan johtuvan siitä, että Huawein mallisto on niin laaja ja hajanainen ja siitä uupuu katseet vangitseva huippulaite.

Counterpoint sanoo mitanneensa siis nimenomaan laitteiden myyntiä. Toiset tutkimusyhtiöt kiinnittävät huomiota lähinnä laitteiden toimituksiin kauppoihin, joten älypuhelinmarkkinoiden marssijärjestys voi vaihdella laskutavasta riippuen.

Huawei on erittäin suosittu puhelinmerkki myös Suomessa. Sen laitteet valloittavat tasaisesti operaattorien kuukausittain ilmestyviä myydyimpien puhelinten listoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt