Aiotko heittää vanhan puhelimesi pois? Mieti uudelleen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Aiotko heittää vanhan puhelimesi pois? Mieti uudelleen

Vanha älypuhelin on monessa tapauksessa kaikkea muuta kuin hyödytön hyllynkoriste.

Vanhan puhelimen antaminen lapselle harjoittelulaitteeksi on yksi keino hyödyntää sitä.­

7.5.2017 21:03

Älypuhelimia vaihdetaan melkein yhtä usein kuin alushousuja. Vanhaa puhelinta ei kuitenkaan kannata useinkaan luovuttaa kierrätykseen, muistuttaa.

Puhelimella voi olla muitakin käyttötapoja. Esittelemme niistä joitakin Cnetin juttuun pohjautuen muutamia omia ehdotuksiamme lisäten.

1.Pidä hätävarana

Säilytä vanha puhelin siltä varalta, että uuteen tulee vika tai se katoaa ja tarvitset nopeasti varapuhelimen. Sim-kortin vaihtamalla saat puheyhteydet takaisin vanhaan malliisi, ja ilman sim-korttiakin sillä käy surffaaminen wlan-verkoissa.

2. Parempia videoita

Anna vanhalle puhelimelle yksi selvä käyttötarkoitus. Sellainen voi olla vaikkapa videokuvaus, joka hyötyy kuvaamisesta useammista kuvakulmista yhtä aikaa. Vanhan ja uuden puhelimen nauhoituksia yhdistelemällä saat aikaan entistä kiinnostavampia videoita.

Ota vanhan puhelimen tiedoista varmuuskopiot ja tyhjennä se sitten, jotta saat kunnolla tallennustilaa videoillesi tai valokuvillesi.

3. Halpa itkuhälytin

Puhelimen elinikää voi kasvattaa käyttämällä sitä jälkikasvun vahtimiseen. Älypuhelin ja siihen asennettu itkuhälytinsovellus ovat helposti halvempi ratkaisu kuin varsinaisen itkuhälyttimen ostaminen. Toki hommaan tarvitaan kaksi päätelaitetta, toinen vauvaa kuvaamaan ja toinen videokuvan toistamiseen.

4. Muuta se viihdelaitteeksi

Uudemman mallin tieltä väistynyt puhelin on edelleen varsin käyttökelpoinen, vaikka siitä olisi ottanut sim-kortin pois. Se sopii yhä käytettäväksi vaikkapa kodin wifi-verkossa netin selailuun, videoiden katsomiseen ja pelaamiseen.

Hätätapauksessa puhelimella voi myös edelleen soittaa 112-hätänumeroon, vaikka siinä ei sim-korttia olisikaan.

5. Anna lapselle

Jos puhelin ei ole enää käyttökelpoinen tai lapsi on oikeassa iässä puhelimen käytön harjoitteluun, voit harkita sen antamista hänelle.

Poista puhelimen akku, äläkä anna luuria pienemmille, jos syynä puhelimen hylkäämiseen on murtunut näyttö tai jokin muu näkyvä ja/tai mahdollisesti vaarallinen vika.

Älä myöskään anna puhelinta niin pienelle lapselle, joka vielä saattaa yrittää maistaa sitä tai laittaa pieniä osia suuhunsa. Vaarana on esimerkiksi tukehtuminen tai puhelimessa mahdollisesti olevien myrkyllisten aineiden joutuminen elimistöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?