Facebook-sovellus muuttuu täysin tästä päivästä alkaen: Tätä on luvassa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Facebook-sovellus muuttuu täysin tästä päivästä alkaen: Tätä on luvassa

Facebook tuo Snapchatilta kopioimansa ominaisuuden Stories-nimellä mobiilisovellukseensa.

Facebook Stories mullistaa sovelluksen käytön. Vasemmalla mahdollisuus jakaa tarinoita kavereille, oikeassa kuvassa näkyy Storiesin ylänauha sovelluksen päänäkymässä.­

28.3.2017 20:48

Facebook ottaa käyttöön mobiilisovelluksessa jo aiemmin kokeilemansa Facebook Stories -ominaisuuden.

Käytännössä kyse on siitä, että Facebook on kopioinut Snapchatin Stories -ominaisuuden nyt neljännen kerran. Se on kloonattu aiemmin Instagramiin, WhatsAppiin ja Facebook Messengeriin. Nyt se tulee myös Facebookin emosovellukseen.

Facebook Stories tuo näkyville 24 tunnin ajaksi kuvia ja videoita, joita pystyy muokkailemaan ja tuunailemaan. Vuorokauden kuluttua ne katoavat näkyvistä. Sisältöjä voi jakaa myös omalle seinälle sekä suoraan valituille kavereille.

Reutersin mukaan sovelluspäivitykset alkavat tänään tiistaina.

Uudistuksen mukana Facebook-sovellukseen tulee kamerafilttereitä sekä pikaviestintämahdollisuus. Lisäksi mobiilisovelluksen käyttöliittymään ilmestyy kameranappi, jonka on tarkoitus innostaa ihmisiä räpsimään kuvia jakamista varten, kertoo The Next Web.

Facebook Stories tuo tullessaan paljon kameratehosteita, joiden toivotaan saamaan ihmiset jakamaan kuviaan.­

Toiminto asettuu suoraan Facebookin uutissyötteen yläpuolelle – vieden ison osan sovelluksen näkymästä.

The Next Webin mukaan Facebook kuittasi Snapchat-ideavarkauden lehdistötilaisuudessa toteamalla Snapchatin olevan ”alan pioneeri”. Reutersin mukaan Facebook kiistää idevarkauden ja sanoo Snapchatin tekniikan olevan peräisin Facebook-käyttäjiltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?