Turing Robotics aikoo valmistaa Apassionata-puhelinta Salossa, ensin Kiinassa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Kohuvalmistaja teki oharit Salossa – johtaja HS:lle: "Uusi puhelin esitellään tässä kuussa"

Turing Robotics ei ole vieläkään aloittanut puhelinvalmistusta Salossa ja nyt se on jopa menettänyt irtaimistonsa toistaiseksi. Johtaja vakuuttaa Helsingin Sanomille, että tuotanto kyllä käynnistyy vielä.

Näillä näkymin Turing Phonen Jolla-käyttöjärjestelmää käyttävä perusmalli ei ilmestykään.

14.3.2017 19:28

Yhdysvaltalaiskiinalainen puhelinvalmistaja Turing Robotics Industries (TRI) ei koskaan aloittanut puhelinvalmistusta Nokian entisissä tiloissa Salossa, vaikka niin piti viime vuonna tapahtua.

Yhtiön uuden suomalaisen johtohahmon Karri Suosaran mukaan TRI:n toiminta kyllä käynnistyy vielä.

– Puhelin esitellään tässä kuussa, jolloin voimme kertoa tarkemmin sen myyntiaikataulusta. Teemme kovasti töitä sen eteen, että puhelimia on tarjolla tänä vuonna, Suosara kertoi Helsingin Sanomille.

Suosara ei viitannut Turing Phone -turvapuhelimeen, vaan uuteen malliin nimeltä Apassionata, joka on määrä julkistaa 23. maaliskuuta. Turing Phonen ennakkokappale herätti viime vuonna ristiriitaisia tuntemuksia yhdessä testaajassa. Valmista puhelinta ei kuitenkaan koskaan nähty, vaan paukut ladattiin Apassionataan.

Suosara toimii yhtiön hallituksessa yhdessä pääomistajien Steve Yi Long Chaon ja Kevin Wangin kanssa. TRI tavoittelee lopulta satojen tuhansien puhelimien vuosivalmistusta. HS:n mukaan uutta puhelinta tehdään kuitenkin ensiksi Kiinassa. Tuotanto Salossa saattaa alkaa tämän vuoden aikana.

– Ensimmäisen puhelimen kanssa olimme liian optimistisia. Teimme liikaa itse. Nyt olemme viisastuneet ja hankimme yhteistyökumppaneita. Samalla kun julkaisemme puhelimen, kerromme tietoja, joiden varaan voi laskea, Suosara sanoo Helsingin Sanomille.

Toistaiseksi TRI on kuitenkin jopa vailla tuotantolinjojaan. Ne takavarikoitiin tammikuussa osana oikeudenkäyntiä, jossa konsultti perää satojen tuhansien saataviaan TRI:ltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?