Mieti ennen kuin ostat: Uudesta Nokia 3310 -puhelimesta paljastui paha puute

rac

Julkaistu:

Nokia 3310
Nokia 3310 -puhelinta ei voi käyttää kaikkialla.
Eilen sunnuntaina julkistetusta Nokia 3310 -puhelimesta löytyy suuri puute ainakin niille, jotka suunnittelevat sen hankkimista esimerkiksi kestäväksi puhelimeksi matkoille. Samalla se voi rajoittaa puhelinta valmistavan HMD Globalin mahdollisuuksia markkinoilla.

Nokia 3310 ei toimi lainkaan esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa eikä myöskään kaikkialla Etelä-Amerikassa, kertoo Wired-verkkolehti. Nokia 3310 -puhelin käyttää 900 MHz - ja 1800 MHz -taajuuksia, jotka ovat toiminnassa pääasiassa Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa, mutta eivät Pohjois-Amerikassa ja osissa Keski- ja Etelä-Amerikan maita.

Nokia 3310:n toiminta-alue saattaa jatkossa pienentyä nykyisestään. Esimerkiksi Aasiassa on puhelimen käyttämät gsm-verkot suljettu jo Japanissa ja Etelä-Koreassa.

Puhelimen käyttämien verkkotaajuuksien rajoitukset kannattaa ottaa huomioon varsinkin, jos toivoo käyttävänsä sitä matkoilla.

HMD Globalin ratkaisu käyttää Nokia 3310 -puhelimessa vain gsm 900 MHz ja 1800 MHz -verkkoja käytännössä estää puhelimen myynnin Yhdysvalloissa, vaikka laite on saanut siellä paljon myönteistä julkisuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt