Herätetäänkö tuhoutumaton Nokia tänään henkiin? Tässä kovimmat MWC-huhut - Mobiili - Ilta-Sanomat

Herätetäänkö tuhoutumaton Nokia tänään henkiin? Tässä kovimmat MWC-huhut

Matkapuhelinalan vuotuinen suurtapahtuma on suomalaisittain tänä vuonna tavallista kiinnostavampi.

Mobiilialan vuosittaiset Mobile World Congress -messut alkavat virallisesti Barcelonassa huomenna maanantaina, mutta ensimmäisiä tärkeitä tuotejulkistuksia on luvassa jo tänään.

26.2.2017 8:20

Barcelonan suuri mobiilialan tapahtuma Mobile World Congress avataan virallisesti maanantaina, mutta jo sunnuntaina kuultaneen jännittäviä uutisia. Katso tästä, mitä messuilta eniten odotetaan.

Ikonille jatkoa?

Nokia-puhelimia kehittävän suomalaisen HMD Globalin odotetaan paljastavan sunnuntai-iltana puhelinmallin, joka olisi kunnianosoitus "tuhoutumattomalle" 3310-mallille vuodelta 2000.

Luotettavana pidetyn ja puhelimista usein tietoja vuotaneen Evan Blassin mukaan luvassa on lisäksi Nokia 3 - ja 5 -älypuhelimet.

Jolla lupaa paljastuksia

Suomalainen Jolla, joka on keskittynyt laitevalmistuksen sijaan ohjelmistokehitykseen ja Sailfish-käyttöjärjestelmänsä lisensointiin maailmalle, on vahvistanut olevansa mukana MWC:ssä.

Jollan mukaan "tämän vuoden MWC on meille erityisen tärkeä" muun muassa, koska tavoitteena on tehdä vaikutus potentiaalisiin uusiin asiakkaisiin.

Luvassa on uusien kumppanien paljastuksia. Laitteita ei kannattane odottaa, joskin kesken viime vuotta Jolla yllätti kehittäjille suunnatulla Jolla C -puhelimella.

Taiteltava puhelin?

Maailman suurin älypuhelinvalmistaja Samsung ei julkaise messuilla Galaxy S8 -lippulaivamallia. TechCrunchin mukaan korealaisyhtiö on muuten ollut varsin vaitonainen Barcelonan julkistuksistaan kenties vähentääkseen odotuksia viime vuoden Note 7 -katastrofin jälkeen.

Samsungin MWC-kutsu viittaa tabletin julkistukseen. Kyseessä saattaa olla Galaxy Tab S3, jossa odotetaan olevan 9,6 tuuman näyttö 2048 x 1536 -tarkkuudella.

Android Headlinesin mukaan Samsung saattaa myös esitellä taiteltavaa puhelinta vähintään konseptin muodossa, mutta varsinaista laitejulkistusta ei tällä saralla välttämättä vielä nähdä.

Kello ja puhelin samassa paketissa?

Suomessa suosittu kiinalaisvalmistaja Huawei saattaa tuoda tavaraa näytille ryminällä. Huhujen mukaan esillä voi olla jo vahvistettu P10-puhelin, jossa saattaa olla kaksoiskamera edeltävän P9:n tapaan. Myös P10 Plus -versiota veikataan nähtäväksi.

Lisäksi luvassa voi olla Huawei Watch 2 -älykello, joka oletetusti ajaa Googlen puettaviin laitteisiin tarkoitettua Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmää. Kello saattaa myös mahdollistaa puhelut mobiiliverkossa, eli se ei välttämättä tarvitse kumppanikseen matkapuhelinta.

Huawein kakkosbrändi Honor voi päästä tapetille Honor 8 Pro -mallin muodossa. Kyseessä olisi tiettävästi kansainvälinen versio Kiinassa julkistetusta Honor V9:stä ja siinä olisi muun muassa 12 megapikselin takakamera, 8 megapikselin etukamera ja 5,7 tuuman quad hd -näyttö.

Onko tässä messujen hitti?

LG:llä voi olla taskussaan yksi MWC-messujen odotetuimmista laitteista. Yhtiö on julkaisemassa G6-nimisen älypuhelimen sunnuntaina. Puhelimesta tiedetään jo paljon, kuten se, että siinä on 5,7 tuuman Quad HD+ FullVision -näyttö, Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmä ja LG:n UX 6.0 -käyttöliittymä.

LG tuonee kojuunsa myös Watch Style - ja Watch Sport -älykellonsa.

Muuta jännää

Japanilaisen Sonyn vetonaulana lienee Xperia X2 -älypuhelin, sillä yhtiön varsinainen lippulaiva, Xperia Z5 Premiumin seuraaja "Yoshino" ei välttämättä päivänvaloa Espanjassa näe. Lisäksi luvassa voi olla tukku muutakin ihmeteltävää, koska viime vuonna Sony esitteli laajasti tuotteita puhelimista konseptilaitteisiin ja puettavaan teknologiaan.

Markkinoilta lähes kadonnut Blackberry nähtäneen messuhallissa, sillä nimeen oikeudet ostanut kiinalaisyhtiö TLC on jo paikoin näytellyt uutta Mercury-puhelinta. Sen tekniset yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä pitkälti piilossa.

Kiinalainen ZTE puolestaan on lanseeraamassa messuilla Gigabit Phonen, jota väitetään 5G:tä tukevaksi puhelimeksi joka pystyy yhden gigabitin latausnopeuksiin sekunnissa. Puhelinta saatetaan demota muun muassa virtuaalitodellisuuden ja 4K-tarkkuuden videoiden avulla.

Tuttuun tapaan Applea ei MWC:ssä nähdä. Yhtiöllä on tapana julkistaa tuotteensa omissa tiedotustilaisuuksissaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?