5 salaista koodia puhelimeesi – nämä näppäilemällä luuri oppii uusia temppuja - Mobiili - Ilta-Sanomat

5 salaista koodia puhelimeesi – nämä näppäilemällä luuri oppii uusia temppuja

Puhelimen numerovalitsimeen voi näppäillä muutakin kuin puhelinnumeroita.

Kun näpyttelet puhelinnumeron tähän perään, vastaaja ei näe soittajan numeroa.­

29.1.2017 8:49

Älypuhelimissa ja puhelinverkoissa on käytössä vähän tunnettuja koodeja, joilla omaa elämäänsä voi helpottaa.

Koodit eivät välttämättä toimi kaikissa puhelinmalleissa ja/tai -verkoissa. Toisaalta monet näistä toiminnoista löytää myös puhelimen valikoiden syövereistä. Tässä jutussa käytettiin lähteinä Soneran tukiartikkeleita ja Digital Spy -verkkopalvelun artikkelia.

1. Koputus

Kesken puhelun saapuva toinen puhelu törmää varattu-ääneen, jos koputus ei ole päällä. Koodi *43# antaa sinulle tiedon, kun toinen puhelu odottaa eikä katkaise sitä heti alkuunsa. Koputuksen saa pois päältä koodilla #43#.

2. Soittajan numeron piilottaminen

#31# estää puhelinnumerosi näkymisen vastaanottajan puhelimessa, kun näpyttelet koodin puhelinnumeron alkuun.

3. Puhelujen siirto vastaajaan

Jos olet hankalassa paikassa, voit ohjata kaikki saapuvat puhelut vastaajaan. Tätä varten käytetty koodi edellyttää, että tiedät oman operaattorisi käyttämän vastaajanumeron. Koodi on **61*vastaajanumero#, jossa vastaajanumero-kohtaan laitetaan vastaajan numero. Ohjaus otetaan pois päältä komennolla ##61#.

4. Imei-numero

Puhelimesi yksilöivä imei-numero (International Mobile Equipment Identity) on suurimman osan ajasta käyttäjälleen tarpeeton, mutta siitä on hyötyä esimerkiksi tilanteessa, jossa varastettu puhelin pitää saada suljettua pois verkosta. Näppäile *#06# nähdäksesi tämän maagisen numeron.

5. Pätkiikö iPhone?

IPhonen kännykkäsignaalin vahvuuden voi nähdä tarkemmin, kuin oletuksena on mahdollista.

Vain iPhoneille tarkoitettu koodi *3001#12345#* avaa kehittäjille tarkoitetun valikon, jossa ollessaan käyttäjän tulee pitää virtanappi alhaalla, kunnes "slide to power off"-valinta tulee näkyviin. Sitten paina kotinäppäintä, kunnes kotinäkymä palaa ruutuun. Nyt matkapuhelinverkon kentän vahvuus näkyy numeroina normaalien pallojen sijaan. Digital Spyn mukaan arvo -50 tarkoittaa hyvää yhteyttä, kun taas esimerkiksi -120 tarkoittaa erittäin heikkoa kenttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?