Onko akku koko ajan lopussa? Tässä 5 apuria Android-puhelimelle - Mobiili - Ilta-Sanomat

Onko akku koko ajan lopussa? Tässä 5 apuria Android-puhelimelle

Cnet listasi viisi ilmaista sovellusta, joiden avulla Android-puhelimen akkukestoa voi pidentää.

­

1.1.2017 20:31

Android-puhelimen akun säästämisen voi antaa sovelluksen huoleksi, jos käyttöjärjestelmän omat keinot siihen eivät riitä. Teknologiauutissivusto Cnet ehdottaa ratkaisuksi viittä eri sovellusta. Sovellukset ovat ilmaisia, mutta osa sisältää sovelluksen sisäisiä ostoksia.

1. Greenify

Greenify on sovellus, joka automatisoi muiden sovellusten laittamisen "nukkumaan" akun säästämiseksi sen sijaan, että sovellukset suljettaisiin kokonaan. Hyödyksi mainitaan se, että puhelin itse asiassa käyttää vähemmän akkua, kun se aktivoi nukkuvan sovelluksen kokonaan suljetun sijaan.

2. Go Battery Saver & Power Widget

Tämä sovellus mahdollistaa akun säästämisen asteittain tarpeen mukaan. Yhdellä kosketuksella voi valita kolmesta vaihtoehdosta: Yleinen, super ja äärimmäinen akkusäästö. Sovellus myös tarkkailee, mitkä puhelimen sovelluksista kuluttavat eniten akkua.

3. Avast Battery Saver

Suosittu virustorjuja Avast tarjoaa myös sovellusta akkukeston parantamiseen. Cnetin mukaan Avast Battery Saver on varsin tarkka ennustamaan, milloin puhelin on syytä kytkeä laturiin. Muuten sovellus lähinnä kasaa yhteen ja samaan näkymään virransäästötoimintoja, jotka saattavat muuten olla hajallaan ympäri Androidin käyttöliittymää.

4. DU Battery Saver - Power Saver

Jos haluaa helppoa käytettävyyttä hyvännäköisissä kuorissa, voi DU Battery Saver & Phone Charger olla oikea valinta. Se tarjoaa heti kättelyssä ennalta määriteltyjä käyttöprofiileja esimerkiksi työtä ja kotia varten, mutta tässäkin sovelluksessa voi luoda myös omia profiileja. Sovelluksen avulla on myös muun muassa mahdollista nähdä, mitkä puhelimen sovellukset voi katkaista vahingoittamatta suorituskykyä.

5. Battery Aid - Saver & Manager

Battery Aid - Saver & Manager osaa kytkeä pois päältä puhelimen wifi-, bluetooth- ja datayhteydet, kun niitä ei käytetä tai sitten määritellyksi ajaksi. Sovellus jakaa käyttäjien mielipiteitä hieman edellisiä enemmän.

Tärkeä huomio

Androidin akkua säästävät sovellukset eivät todellakaan pääty näihin viiteen, mutta tarkista ensin huolella, mitä olet asentamassa, jos valitset sovelluksen listan ulkopuolelta. Lupauksilla paremmasta akkukestosta on helppo syöttää käyttäjille myös haitallisia ohjelmia, jollaisia toisinaan esiintyy myös virallisessa Google Play -sovelluskaupassa.

Etenkin kannattaa katsastaa se, mitä käyttöoikeuksia sovellus haluaa. Jos akun säästämiseen tarkoitettu ohjelma haluaa käyttää kameraa tai mikrofonia tai lähettää tekstiviestejä, tulisi hälytyskellojen soida.

Mitä tulikaan asennettua?

Joskus tehokas keino akun säästämiseen voi olla tiettyjen sovellusten poistaminen kokonaan puhelimesta – sen sijaan, että ongelmia ratkoisi asentamalla uusia.

Jotkut sovellukset kuluttavat akkua enemmän kuin toiset. Valitettavasti yksi pahimmista akun tuhlaajista on myös se sovellus, jota ilman monet eivät suostu elämään. Nimittäin Facebookin Android-sovellus, jonka on todistettu imevän virtaa luvattoman paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?