Mobiili

Seuraavan iPhonen mullistava uutuus – on varastettu kilpailijalta?

Julkaistu:

IPhone
Applen pitäisi keksiä jotain yllättävää iPhonen juhlavuoden kunniaksi. Wall Street Journalin mukaan näin ei välttämättä käy.
Apple saattaa tuoda ensi vuonna myyntiin iPhonen, jossa on kaareutuva näyttö. Asiasta kuuli Wall Street Journal (WSJ, maksumuurin takana), joka viittasi asiasta tietäviin lähteisiin.

Applen näyttöjen toimittajat sanovat, että niitä on pyydetty lisäämään ohuiden, niin kutsuttujen oled-näyttöjen valmistusta ja tarjoamaan Applelle prototyyppejä, joissa on kilpailevan Samsungin puhelimia parempi tarkkuus.

Oled-lyhenne tulee sanoista organic light emitting diode. Siinä orgaaninen aine tuottaa valoa sähkön avulla. Tekniikka mahdollistaa ohuemmat ja tarkemmat näytöt ja niitä on nähty esimerkiksi Samsungin puhelimissa. Tekniikka sallii myös näytön vääntämisen kaarelle.

Tarkempi näyttö saattaa siis olla Applen valtti iPhonessa, jolla se juhlii puhelimen kymmenvuotista taivalta ensi vuonna. Mutta edes kaareutuvuus ei sinänsä olisi uutta, sillä esimerkiksi Samsungin Galaxy S -sarjan Edge-malleissa sellaisia on nähty.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Applea on viime aikoina syytetty innovatiivisuuden puutteesta, ja iPhone-myynti on kääntynyt laskuun. WSJ:n mukaan oled-näytöllä varustettu iPhone voi olla yksi useammasta iPhonesta, jotka julkaistaan ensi vuonna. Oled-näyttö saattaa kuitenkin entisestään nostaa jo ennestään kalliin puhelimen hintaa.

Toisaalta on mahdollista, ettei Apple julkaise oled-näyttöistä mallia, koska se on vain yksi yli kymmenestä tällä hetkellä harkitusta prototyypistä, lähteet sanoivat WSJ:lle.

WSJ:n tiedot tukevat aikaisempia ennustuksia ensi vuoden huippu-iPhonesta. Oikeaan monesti osunut analyytikko Ming-Chi Kuo odottaa kolmea iPhonea, joista kallein olisi varustettu oled-näytöllä.

Japanilainen Nikkei-lehti puolestaan on ennakoinut iPhonea, jonka näyttö kaareutuu puhelimen sivuille Edge-mallien tapaan.

Kaareva näyttö ei välttämättä tarkoittaisi kilpailijoiden kopioimista, jos Apple keksii uudenlaisen tavan toteuttaa se. Joustava ja taittuva iPhone tosin lienee vielä liian rohkeaa ajattelua, vaikka Apple on sellaiselle tuotteelle patentin saanutkin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt