Hukkasin puhelimeni -toiminto auttaa löytämään tai tyhjentämään laitteen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Näin löydät hukkuneen puhelimen

Androidin Laitteenhallinta-sovellusta voi käyttää verkkoselaimella. Puhelin löytyy ja sen voi laittaa soimaan.

Julkaistu: 20.11.2016 10:02

Kadonnut älypuhelin on helppo löytää, kunhan siinä on virta päällä.

Puhelimen hukkaaminen on valitettavan helppoa ja arkipäiväistä. Kaikeksi onneksi modernin älypuhelimen löytäminenkin on helppoa.

Koska älypuhelimiin kirjaudutaan sisään yleensä omalla käyttäjätunnuksella, ovat niin Google, Apple kuin Microsoft mahdollistaneet puhelimen paikantamisen, pyyhkimisen ja hälytyksen päälle laittamisen netin kautta.

Vaiennettu puhelin löytyy siinä missä äänet päällä olevakin. Puhelimen hälytysääni soi, vaikka puhelin olisikin laitettu äänettömälle.

Androidissa temppu tapahtuu Android-laitteenhallinta-työkalun avulla. Siihen voi kirjautua sisään tietokoneella osoitteessa www.google.com/android/devicemanager. Kirjautumiseen tarvitaan Google-tunnuksia.

Tarjolla on vaihtoehdot puhelimeen soittamiseksi, sen lukitsemiseksi ja tietojen pyyhkimiseksi. Jos käytössä on useita mobiililaitteita, etsittävän laitteen voi valita listasta.

Android-laitteenhallinta on saatavilla myös omana sovelluksenaan. Sillä hukkunut luuri on helppo etsiä vaikka tabletilla.

Apple tarjoaa toimintoa nimeltään Find my iPhone. Kirjautumalla sisään osoitteessa www.apple.com/icloud/find-my-iphone.html puhelimen voi paikantaa, pyyhkiä, siihen voi soittaa ja sen ruudulle voi lähettää viestin mahdolliselle löytäjälle. Myös Apple tarjoaa palvelua sovelluksena vaikka iPadiin asennettavaksi.

Windows-puhelimen voi etsiä Paikanna puhelin -palvelulla, joka löytyy osoitteesta account.microsoft.com/devices. Täälläkin valitaan ensin hukkunut laite listasta ja sen jälkeen paikannetaan se. Tämän jälkeen tarjolla on vaihtoehdot puhelimeen soittamiseksi, sen lukitsemiseksi tai tyhjentämiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?