Mobiili

Applella hämmentävä tekniikka: Löytää sammutetun puhelimen ja käräyttää varkaan

Julkaistu:

iPhone
Apple hakee patenttia menetelmälle, joka paikallistaa kadonneen laitteen, vaikka se olisi sammutettu. Patenttihakemuksesta uutisoi CNBC.
Applen nykyinen toiminto kadonneen iPhonen tai vaikka Apple Watchin löytämiseksi toimii vain, jos laite on päällä, ja akun huvetessa toiminnosta ei ole enää iloa. Uusi tekniikka pyrkii muuttamaan tilanteen.

CNBC:n uutisoiman hakemuksen perusteella Apple on kehittänyt menetelmän, jossa laite pystyy ilmoittamaan omistajalleen sijainnistaan, vaikka se olisi sammutettu.

Yhdysvaltain patenttiviraston 3. marraskuuta julkaisema hakemus esittää laitteen käynnistämistä aika ajoin, jotta sen sijainti voitaisiin lähettää omistajalle esimerkiksi sähköpostin, pikaviestin tai tekstiviestin avulla. Sitten laite sammuisi uudestaan.

Tämäkin menetelmä lakkaa toimimasta siinä vaiheessa, kun akun virta on täysin käytetty. Se kuitenkin pyrkii säästämään akkua käynnistämällä vain välttämättömät toiminnot viestien lähettämiseksi. Tämä tapahtuu vaivihkaa, eikä puhelimen mahdollinen varastaja huomaa mitään, IBTimes kirjoittaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ei ole tietoa, koska ja missä laitteessa uusi menetelmä mahdollisesti nähdään.

Jos tekniikka tulee puhelimiin, siitä lienee runsaasti iloa puhelimensa hukanneille sekä kääntäen päänsärkyä puhelinvarkaille.

Toisaalta tekniikka saattaisi myös mahdollistaa monenlaiset väärinkäytökset, kuten aivan uudenlaisen vakoilun ja stalkkauksen. Tähän asti puhelimen omistaja on voinut tuntea olevansa verrattain turvassa puhelimen sammutettuaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt