Mobiili

Tällainen oli Nokian julkaisematta jäänyt ”hirviökamerapuhelin” Lumia 1030

Julkaistu:

Lumia
Puhelinvuotaja Evan Blass julkaisi kuvat kahdesta julkaisematta jätetystä Lumia-puhelimesta.
Nokian ja myöhemmin Microsoftin leikattua rajusti matkapuhelinkehitystään Lumioiden myyntilukujen romahdettua yhtiöltä jäi useampi puhelinmalli julkistamatta.

Julkisuuteen on nyt tullut lehdistökuvia kahdesta tällaisesta laitteesta. Aikaisemmin evleaks-nimimerkin takaa toiminut ja luotettavaksi osoittautunut Evan Blass on nyt julkaissut Twitterissä kuvat Lumia 1030:sta ja 750:sta, jotka eivät koskaan nähneet päivänvaloa.Jos kuva Lumia 1030:sta ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Lumia 1030 eli koodinimi McLaren olisi ollut jatkoa alkuperäiselle ”hirviökamerapuhelimelle” eli Lumia 1020:lle. Jälkimmäinen oli varustettu poikkeuksellisen järeällä 41 megapikselin kuvakennolla, ja se oli tunnettu ”kamerakyttyrästään” eli selkeästi ulostyöntyvästä kameran koteloinnista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laitteelle odotettiin jatkoa vuonna 2015, mutta sitä ei koskaan saatu. Lumia 1030:n kameran kennon tarkkuus olisi ollut Windows Centralin mukaan ”vain” 20 megapikseliä, mutta megapikselit eivät käänny automaattisesti kuvanlaaduksi. Tämän lisäksi siinä olisi ollut 2 gigatavun keskusmuisti, 32 gigan tallennustila ja neliydinsuoritin.

Lisäksi puhelimessa huhuttiin olevan ”leijutusohjauksen” mahdollisuus puhelimen ohjaamiseen sormella ruutua koskettamatta.Jos kuva Lumia 750:sta ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

Lumia 750 eli koodinimi Guilin olisi puolestaan edustanut viimeiseksi jäänyttä Lumia-sukupolvea. Sen suunniteltuna julkaisuajankohtana Microsoft oli kuitenkin jo karsinut puhelinmallistoa merkittävästi. Niinpä Lumia 750 peruttiin kesällä 2015.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat