Nokian Withings Steel HR tulossa Suomeen jouluksi - Mobiili - Ilta-Sanomat

"Nokian älykello" tulossa Suomeen jouluksi

Withings HR:ää saadaan Suomeen pieni erä ennen joulua. Tämän lähempänä Nokia tuskin tulee olemaan älykelloa.

27.10.2016 14:48

Nokian omistaman älylaiteyhtiö Withingsin Steel HR -kello on tulossa myyntiin jouluksi. Laitteen maahantuojan mukaan kelloa saadaan pieni erä Suomeen joulumarkkinoille. Laitetta aletaan myydä 200 euron hintaan.

Withingsin Steel HR -älykello on paranneltu versio yhtiön Activité Steel -mallista. Siihen on lisätty sykemittari sekä pieni digitaalinäyttö, joka antaa viestejä puhelimesta. Tällaisia ovat esimerkiksi ilmoitukset tulevista puheluista ja sähköposteista sekä kalenteritapahtumat.

Laitteen erikoisuus on se, että pientä digitaalinäyttöä lukuun ottamatta sen kellotaulu on analoginen. Viisarien lisäksi siinä on päivän askeltavoite analogisena prosenttimittarina. Askeltavoitteen voi asettaa kohdalleen puhelinsovelluksella, ja puhelimen analogiviisari seuraan sen täyttymistä.

Älykellojen määritelmä on hieman häilyvä ja on niillä rajoilla, voiko Steel HR:ää kutsua täysveriksi älykelloksi. Toisin kuten "varsinaisiin älykelloihin", Steel HR:ään ei voi asentaa erillisiä sovelluksia.

Vaikka kello julkaistiin Withingsin nimellä, Nokia tuotiin näkyvästi esiin. Withings otsikoi tiedotteensa keväällä "Nokia julkistaa Withings Steel HR:n, ensimmäisen analogisen aktiivisuusseurantakellon, jossa on myös sykemittari."

Nokian ollessa vielä puhelinbisneksessä yhtiöltä odotettiin kelloa tai aktiivisuusranneketta, mutta kumpaistakaan ei koskaan julkaistu. Nokia päätyi kuitenkin älykellobisnekseen niin sanotusti keittiön kautta, kun se osti ranskalaisen älylaitevalmistaja Withingsin huhtikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?