Mobiili

Note 7 -puhelinkohu jatkuu: Samsungin pörssikurssi romahti

Julkaistu: , Päivitetty:

Samsungin osakekurssi on romahtanut sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen viranomaiset, Samsung ja useat lentoyhtiöt varoittivat Note 7 -puhelimen käytöstä.
Yhdysvaltojen kuluttajatuotteiden turvallisuusvirasto CPSC ja Samsung ovat varoittaneet, että Samsung Galaxy Note 7 -puhelimien omistajien pitäisi sulkea puhelimensa välittömästi ja lopettaa laitteen lataaminen. CPSC antoi varoituksensa Yhdysvalloissa perjantaina, ja Samsung Etelä-Koreassa lauantaina.

Yhtiön mukaan eteläkorealaiset asiakkaat voivat tuoda puhelimensa yhtiön huoltokeskuksiin, ja he voivat vuokrata vaihtopuhelimen, kunnes Note 7:n uusien akkujen toimitukset alkavat 19. syyskuuta.

Samsung myös neuvottelee Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa puhelimen virallisesta takaisinvedosta.

Samsungin pörssikurssi on laskenut tänään 7,6 prosenttia, mikä on yhtiön pörssikurssin suurin päivänsisäinen pudotus neljään vuoteen. Kun laskee mukaan perjantain 3,9 prosentin kurssilaskun, yhtiön markkina-arvosta on kadonnut 19 miljardia dollaria eli noin 17 miljardia euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös akkuja valmistavan Samsung SDI Co:n kurssi putosi 6,2 prosenttia.

Samsungin älypuhelin tuli myyntiin vain kolme viikkoa sitten, minkä jälkeen sitä on myyty 2,5 miljoonaa kappaletta. Noin 30 uutuuspuhelimen akkua on syttynyt tuleen tai räjähtänyt.

Monet lentoyhtiöt kautta maailman, myös Finnair, ovat rajoittaneet Samsung Galaxy Note 7 -puhelimen käyttöä lennoillaan. Esimerkiksi Finnairin mukaan Samsungin uutuuspuhelinta voi kuljettaa vain käsimatkatavaroissa. Laite täytyy olla suljettuna eikä sitä saa ladata lennon aikana.

Kohu sattuu Samsungille ikävään aikaan. Yhtiön puhelinmyynti on viime aikoina kärsinyt, ja ennen Applen odotettua iPhone 7 -julkistusta esitellyn Note 7:n piti olla keino vallata jälleen markkinaosuutta. Samsungin Note 7 -puhelimista aiheutunut kohu voi antaa Applelle etua tärkeillä joulumarkkinoilla.

Kommentit

    Näytä lisää