Mobiili

IPhonen julkaisupäivä varmistui – tarvikevalmistaja otti ronskisti ennakkoa

Julkaistu: , Päivitetty:

Applelta odotetaan uusia puhelimia, tietokoneita sekä älykelloa. Lisäksi käyttöjärjestelmistä nähtäneen uudet versiot.
Applen odotetun julkistustilaisuuden ajankohta on vahvistunut. Yhtiön odotetaan julkistavan uuden iPhonen ja muita laitteita syyskuun 7. päivänä, kertoo muun muassa 9to5mac.

Tilaisuus on San Franciscossa kello 10 paikallista aikaa eli kello 20 Suomen aikaa.

Uuden iPhonen lisäksi Applelta odotetaan uusittua versiota älykellostaan eli Apple Watch 2:sta sekä MacBook Pro -tietokoneita.

Uusien iPhonejen nimestä ei ole vielä täyttä varmuutta. Useimmat odottavat kyseessä olevan iPhone 7, toisten mielestä iPhone 6 SE on todennäköisempi nimi. Jälkimmäistä perustellaan sillä, että Apple säästelisi uutta numeroa ensi vuodelle, jolloin on luvassa suurempi iPhone-remontti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uusiin iPhoneihin odotetaan uusia A10-suorittimia ja vähintään 32 gigatavun massamuistia joka malliin. 5,5-tuumaiseen Plus-malliin odotetaan kaksoiskameraa, jolla voisi emuloida optista zoomia. 4,7 tuuman malliin tällaista ei olisi luvassa.

Applen uskotaan myös hylkäävän 3,5 millimetrin kuulokeliitännän ja korvaavan sen Lightning-liitännällä sekä langattomalla AirPlaylla tai bluetoothilla.

Uuteen MacBook Prohon odotetaan puolestaan muun muassa Touch ID -sormenjälkitunnistusta.

Applen odotetaan kertovan myös uusista käyttöjärjestelmistään, eli iOS 10:stä, macOS Sierrasta, watchOS 3:sta sekä tvOS 10:stä.

IPhoneille lisätarvikkeita toimittavista valmistajista Spigen otti jo varaslähdön tuotteillaan, kertoo samainen 9to5mac. Valmistaja on alkanut myydä vahvistettuja koteloita iPhone 7:lle Amazon-verkkokaupassa. Tämä tuntuisi vahvistavan puhelimen nimen olevan iPhone 7.

Kommentit

    Näytä lisää