Googlen Emergency Location Service lähettää Android-puhelimen sijainnin pelastustoimelle, kun soittaa hätänumeroon - Mobiili - Ilta-Sanomat

Toimii jo Virossa: Android lähettää sijaintisi hädän hetkellä

Kuvituskuva
Julkaistu: 27.7.2016 12:00, Päivitetty 27.7.2016 11:52

Googlen Android-käyttöjärjestelmä osaa lähettää sijainnin automaattisesti pelastustoimelle, kun soittaja ottaa yhteyttä hätänumeroon.

Google kertoi uudesta Androidin toiminnosta nimeltä Emergency Location Service. Kun operaattori tukee sitä, toiminto lähettää pelastustoimelle hätänumeroon soittavan tarkan sijainnin sekä ulkona että sisällä nopeampaa avunsaantia varten.

Tieto sijainnista välittyy vain ja ainoastaan pelastustoimelle, eikä Google omien sanojensa mukaan koskaan näe tai käsittele näitä tietoja. Emergency Location Service toimii kaikissa Android-puhelimissa versiosta 2.3 alkaen ja kytkeytyy päälle automaattisesti, kun oma operaattori tai hätäpalvelujen tarjoaja alkaa tukea sitä.

Emergency Location Service alkoi toimia ensimmäisenä Isossa-Britanniassa ja Virossa, ja kaiken lisäksi yksi Googlen kumppaneista Virossa on suomalainen teleoperaattori Elisa. Palvelun rantautuminen Suomeen siis tuskin on kovin kaukana. Googlen kumppanien joukossa on myös ruotsalainen Telia, johon suomalainen Sonera kuuluu.

Google sanoo laajentavansa palvelua aktiivisesti uusiin maihin. Palvelun voi nähdä haastajana Suomessa suosiota saavuttaneelle 112 Suomi -sovellukselle, joka myös lähettää hätänumeroon soittavan sijainnin pelastustoimelle. 112 Suomi toimii Androidin lisäksi Applen iOS:ssä ja Microsoftin Windows-puhelimissa.

Tuoreimmat osastosta