Microsoft paljasti vahingossa tietoja Lumiaa seuraavasta puhelimesta - Mobiili - Ilta-Sanomat

Microsoft lipsautti tietoja Lumian seuraajasta – ja toisesta laitteesta

Hetken aikaa Microsoftin verkkosivuilla olleet tiedot paljastavat suunnitteilla olevan puhelimen tukevan toistaiseksi julkaisematonta Snapdragon 830 -järjestelmäpiiriä.

Microsoftin nykyinen lippulaiva Lumia 950 XL. ­

25.4.2016 16:43 | Päivitetty 25.4.2016 16:43

Microsoft on lipsauttanut vahingossa tiedonmuruja tulevasta huippupuhelimestaan, kertoo Nokia Power User.

Microsoftin Windows 10 -laitevaatimussivustolle oli ilmaantunut tieto siitä, että puhelimen yhteensopivuuslistalla oli MSM8998-piirisarja. Tätä pidetään koodinimenä toistaiseksi julkaisemattomalle Snapdragon 830:lle.

Piirin uskotaan perustuvan 10 nanometrin viivanleveyteen ja tukevan peräti 8 gigatavun keskusmuistia. Ytimien määrästä ei ole tietoa.

Tätä ennen Snapdragon 830:sta ei ole ollut olemassa minkäänlaista tietoa.

Uuden tehosuorittimen ohella yhteensopivuuslistalla oli myös MSM8953 eli Snapdragon 625. Kyseessä on keskisarjan laitteisiin tarkoitettu kahdeksanydinsuoritin, jonka Qualcomm julkisti tämän vuoden helmikuussa.

Microsoft on sittemmin poistanut tiedot verkkosivuiltaan.

Nokia Power Userin aiemmin julkistamien tietojen mukaan uusi puhelin perustuisi Windows 10 Redstone 2 -versioon, joka julkaistaan keväällä 2017.

Microsoftin uutuuspuhelimen nimestä ei ole tietoa. Pitkään pyörineiden huhujen mukaan kyseessä ei olisi enää Lumia, vaan mahdollisesti Surface Phone. Laitteeseen on myös viitattu "Panos-puhelimena" Microsoftin laiteyksikön vetäjän Panos Panayn mukaan.

Microsoft kommentoi aiemmin, että puhelimet eivät ole yhtiön painopistetuotteita tänä vuonna. Tämä tieto on linjassa sen kanssa, että uusi huippupuhelin julkaistaisiin ensi vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?