Windows-puhelinten myynti vajoaa lähes Symbianin tasalle. - Mobiili - Ilta-Sanomat

Tutkimusjohtaja: Windows Phone häviämässä jopa Nokian kuolleelle järjestelmälle

Windows-puhelimien myyntiluvut ovat vajoamassa jopa Symbiania heikommiksi.

Vuonna 2011 Nokian ja Microsoftin silloiset toimitusjohtajat Stephen Elop ja Stephen Ballmer sopivat, että Nokia luopuu älypuhelimissa vähitellen Symbian-käyttöjärjestelmästä ja ottaa käyttöön Microsoftin Windows Phonen. ­

22.4.2016 15:52 | Päivitetty 22.4.2016 15:43

Microsoftin Lumia-puhelinten myynti on romahtanut lukuihin, että jopa Nokian kuollut Symbian-käyttöjärjestelmä uhkaa päihittää ne markkinaosuudessa.

Tutkimusyhtiö IDC:n tutkimusjohtaja Francisco Jeronimon mukaan maailmassa myytiin vuoden 2015 loka–joulukuussa vielä 1,9 miljoonaa Symbian-käyttöjärjestelmää käyttävää puhelinta.

Jeronimon mukaan Symbian-puhelimia myytiin enemmän kuin Firefox- ja Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmällä myytyjä puhelimia yhteensä.

– Ei huonosti kuolleelta käyttöjärjestelmältä, Jeronimo toteaa Twitter-viestissään.

Kaukana edellä eivät ole myöskään Microsoftin Windows-puhelimet.

Microsoft kertoi tammi–maaliskuussa myyneensä 2,3 miljoonaa Lumia-puhelinta, mikä oli 73 prosentin pudotus edellisvuoteen. Tämän myötä puhelinten liikevaihto putosi 46 prosentilla.

Tosin puhelinten kuten muidenkin tavaroiden myyntiluvut voivat joulusesongin takia olla vuoden lopulla suurempia kuin vuoden alkukuukausina.

Microsoft julkaisi viimeisimmän Windows-puhelinmallinsa Lumia 650:n viime helmikuun puolivälissä. Puhelimessa on Microsoftin viimeisin älypuhelimille kehittämä käyttöjärjestelmä Windows 10.

Nokia julkaisi viimeisen Belle-version Symbian-käyttöjärjestelmästä keväällä 2012, ja lopetti Symbian-puhelimien valmistuksen kokonaan seuraavan vuoden kesällä, eli noin kolme vuotta sitten.

Jeronimon tieto on peräisin IDC:n Wordwide Mobile Phone Tracker -tutkimuksesta. Väitettä on Twitterissä tosin epäilty, eikä hän ole vastannut kysymykseen, mikä yhtiö ja missä vielä myy Symbian-puhelimia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?