"Windows-puhelimet eivät ole fokuksessamme tänä vuonna" - Mobiili - Ilta-Sanomat

"Windows-puhelimet eivät ole fokuksessamme tänä vuonna"

Windows-pomo Terry Myersonin The Vergelle antama lausunto jättää tulkinnanvaraa.

Lumia 650 on viimeisin Microsoftin julkaisema puhelin. ­

31.3.2016 11:55 | Päivitetty 31.3.2016 12:49

Microsoftin vuosittainen päätapahtuma Build on meneillään San Franciscossa, ja yhtiön fokus on ollut toistaiseksi varsin muualla kuin puhelimissa. Yhtiö on esitellyt innokkaasti uutuuksiaan sovelluskehittäjille ja Windows 10:n kuulumisten suhteen, mutta Lumiat ovat olleet kokolailla piilossa.

The Vergen mukaan ainoa kerta, kun puhelimet ovat saaneet vilahdusta enemmän näkyvyyttä, on niillä pyörinyt Skype-demo.

Microsoftin Windows-pomo Terry Myerson vahvisti, että yhtiön painopiste ei ole tällä hetkellä puhelimissa.

– Olemme sitoutuneita neljän tuuman näyttöön ja tulee aika, jolloin se on kaiken keskellä. Tällä hetkellä se on osa tuoteperhettä, mutta se ei ole se asia, jonka ympärille haluan luoda kehittäjien kiinnostusta ensi vuodeksi, Myerson sanoi Vergelle.

– Jos halutaan tavoittaa paljon puhelinkäyttäjiä, Windows Phone ei ole paras tapa siihen. Jos halutaan tavoittaa paljon Windows-käyttäjiä, 9–30-tuumaiset näytöt ovat yleisimpiä. Jos taas halutaan uusia ja jännittäviä asioita, Xbox ja HoloLens ovat siihen oikeat alustat, Myerson jatkoi.

Myerson totesi lopuksi yhtiön tekevän jatkossakin "jännittäviä asioita" puhelimilla.

Jälkimmäinen toteamus on linjassa huhujen kanssa, joiden mukaan Microsoft olisi uudelleenkäynnistämässä puhelinmallistoaan huhutulla Surface-puhelimella.

Suurin osa puhelinvalmistajista julkaisee uutuuksia vuosittain. Olisi hyvin poikkeuksellista, että Microsoft jättää Lumia-puhelimet täysin tuuliajolle. Myersonin lausunto saattaa tarkoittaa uusien puhelinjulkaisujen tekemistä matalalla profiililla tai todellakin mallisarjan korvaamista uudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?