HP haukkana Microsoftin Windows 10 -puhelinmaailmaan - Mobiili - Ilta-Sanomat

Iso valmistaja lähdössä mukaan Windows-puhelimiin?

HP:n valikoimassa on valtava määrä tabletteja, mutta vain pari Android-puhelinta.

HP:n valikoimassa on valtava määrä tabletteja, mutta vain pari Android-puhelinta.

Julkaistu: 29.12.2015 11:26, Päivitetty 29.12.2015 11:26

Tekniikkajätti HP on tuomassa markkinoille uuden älypuhelimen runsaan vuoden tauon jälkeen. Huhujen ja vuotojen mukaan yhtiö julkistaa helmikuussa Barcelonassa järeän Windows 10 -puhelimen.

Toistuvat huhut HP:n tulevasta Windows 10 -älypuhelimesta ovat saaneet vahvistusta sekä saksalaisen Dr. Windows -julkaisun omilta lähteiltä että AdDuplex-mobiilimainosverkkoon ilmestyneestä laitteesta. Odotettavissa olevasta uutuudesta raportoi muun muassa WMPoweruser.

Dr. Windowsin mukaan HP julkistaa Windows-puhelimen todennäköisesti Mobile World Congress -tapahtumassa helmikuun lopulla, jos se päättää tuoda laitteen markkinoille.

HP:n Falcon-puhelimesta vuotaneiden tietojen mukaan valmisteilla on teknisesti huippuluokan älypuhelin. Niiden mukaan laitteessa olisi Qualcommin uusin Snapdragon 820 -mobiilisuoritin, Adreno 530 -grafiikkapiiri, 5,8 tuuman 4K-näyttö ja ainakin kaksi gigatavua käyttömuistia. Kiinteää muistia olisi 64 gigatavua ja pääkameran tarkkuus olisi 20 megapikseliä ja selfie-kameran 12 megapikseliä.

Jos huhutut speksit pitävät paikkansa, HP:n Windows-puhelin vetää hyvinkin vertoja tämän hetken järeimmälle Lumia-puhelimelle, 950 XL:lle.

Tuoreimmat osastosta