Mobiili

Samsung ja Apple Kiinan maksumarkkinoille samalla kyydillä

Julkaistu:

Apple ja Samsung ovat tuomassa omia mobiilimaksujärjestelmiään Kiinaan yhtä jalkaa ja saman kumppanin kanssa. Molemmat kertoivat perjantaina tekevänsä yhteistyötä UnionPay-maksuvälittäjän kanssa.


Apple Payn tulosta Kiinaan oli puhetta jo lähes vuosi sitten, jolloin sen kerrottiin ajautuneen hakauksiin UnionPayn ja toisen mahdollisen kumppanin, Alibaban, kanssa. Nyt kun Apple pääsi sopimukseen kaikkialla läsnä olevan credit- ja debit-maksuja välittävän UnionPayn kanssa, Samsung julkisti vastaavan sopimuksen, Mashable uutisoi.

UnionPayn asiakkailla on jo viisi miljoonaa lähimaksupäätettä käytössä Kiinassa ja yhteydet maan kaikkiin suurimpiin pankkeihin. Se on hyvä alku Apple Paylle ja Samsung Paylle, mutta keskinäinen kilpailu ei ole niin niiden suurin haaste Kiinassa. Molemmilla on tarkoitus avata lähimaksut vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, mutta viranomaislupien saaminen voi viivästyttää aikataulua.

Forrester Researchin Di Jin ei ole toiveikas Samsungin ja Applen menestyksen suhteen. Hänen mukaansa Apple Pay ei todennäköisesti pysty haastamaan mobiilimaksuja hallitsevaa Alibaba Alipaytä edes UnionPayn tuella.

Samsungin mahdollisuudet ovat Di Jinin mukaan vielä heikommat, mutta sen täytyy tuoda oma lähimaksusovelluksensa tarjolle pysyäkseen tasoissa Applen kanssa. Samsungin suosio on ollut laskussa, kun kiinalaiskilpailijat ovat syöneet sen markkinoita. Apple on sen sijaan onnistunut vakiinnuttamaan suosionsa myös Kiinassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös puolen miljardin käyttäjän WeChatillä on oma maksujenvälityspalvelunsa. Se hoitaa myös käyttäjien keskinäisiä maksuja suoraan ilman pankkeja. WeChatin tietokannassa on 200 miljoonan luottokortin tiedot.

Kommentit

    Näytä lisää