Mobiili

Kuluttaja voittamassa: Aloittaako Samsung hintasodan Galaxy S7:llä?

Julkaistu:

Samsung voi turvautua hinta-aseeseen tuodessaan seuraavan lippulaivapuhelimen markkinoille.


Samsung harkitsee hinnoittelevansa tulevan Galaxy S7 -älypuhelimen lähtöhinnan 10 prosenttia nykyistä Galaxy S6 -sarjaa halvemmaksi, Kiinassa toimiva analyytikko Pan Jiutang sanoo. Hänen mukaansa  Samsung harkitsee seuraavan lippulaivapuhelimen tuomista markkinoille noin 10 prosenttia edellistä mallia alemmalla hinnalla. Samalla se hinnoittelisi oman parhaan älypuhelimensa halvemmaksi kuin Applen, LG:n, HTC:n ja Sonyn huippulaitteet.

Asiasta kirjoittaneen India Timesin mukaan hintaedulla olisi valtava merkitys myynnille Intiassa ja muilla hintaherkillä markkinoilla.

Samsung alensi Galaxy S6- ja S6 Edge -puhelimien hintoja muutama kuukausi niiden myynnin aloittamisen jälkeen. Se ilmoitti silloin syyksi halun pitää yllä myyntimomenttia.

Lippulaivapuhelimien katteet ovat korkeita, ainakin valmistuskustannuksiin verrattuna. Niinpä hinta-aseen käyttöönotto voi toimia hyvin, jos sillä päästään suurempiin toimitusmääriin. Valmistajille hinnan alennus muodostuu ongelmaksi silloin, kun kilpailijat turvautuvat samaan keinoon. Kuluttajia hintasota sen sijaan hyödyttäisi.

Kommentit

    Näytä lisää