Microsoftin Windows Phone ohitti Applen iOS:n Brasiliassa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Windows Phone ohitti iPhonen isolla markkinalla

Applen iPhonessa käytetty iOS-käyttöjärjestelmä jäi Microsoftin Windows Phonen jalkoihin Brasilian suurilla älypuhelinmarkkinoilla.

Windows Phone -älypuhelimia tekee HTC ja moni muu valmistaja, mutta Microsoftia lukuun ottamatta se on kaikille marginaalinen tuotekategoria.­

9.9.2015 8:19 | Päivitetty 9.9.2015 9:05

Googlen Android-käyttöjärjestelmä on Brasiliassakin ylivoimainen, mutta  Windows Phonen osuus on selkeästi suurempi kuin iPhonen.

Kantar World Panelin lukujen mukaan Androidin markkinaosuus oli touko-heinäkuussa 89,5 prosenttia, Windows Phonen 5,9 prosenttia ja iPhonen 3,5 prosenttia. Blackberryn osuus pyöristyy nollaan prosenttiin ja kaikille muille jää yhteensä yhden prosentin osuus.

Vuoden 2014 vastaavalla jaksolla Androidin ylivoima oli yhtä musertava, mutta silloin iOS oli älypuhelimissa toisena 4,6 prosentin osuudella ja Windows Phonen sen jäljessä 3,7 prosentin osuudella. Blackberryllä oli silloin vielä 0,7 prosentin ja muilla 1,3 prosentin osuus.

Brasiliaa vaivaava talouslama on heikentänyt myös puhelinmyyntiä, ZDNet kirjoitti viitaten IDC:n ennusteeseen, jonka mukaan älypuhelinten myynti laskee tänä vuonna 12 prosenttia viime vuotta pienemmäksi. Tämän vuoden toimitusmääräksi IDC ennustaa 54 miljoonaa älypuhelinta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?