AT&T ja Audi sopivat 4G-yhteydestä uusiin autoihin - Mobiili - Ilta-Sanomat

Audi varustaa kaikki autot 4G-palvelulla ensi vuonna

Audin kaikissa uusissa autoissa on tieto- ja viihdejärjestelmät, jotka käyttävät verkkoyhteyksiä. Barcelonan mobiilimessuilla Audi ja AT&T tiedottivat, että ensi vuonna kaikissa Amerikan Audin autoissa on myös 4G-lte-yhteys.

4.3.2015 10:49 | Päivitetty 4.3.2015 10:49

Audi ja AT&T ovat laajentaneet vuoden 2014 sopimusta, joka varusti kaikki A3-mallit AT&T:n lte-yhteydellä. Uusien Audien omistajille tarjotaan AT&T:n Mobile Share -yhteyssopimusta kymmenen dollarin kuukausihintaan. AT&T:n asiakkaat voivat liittää autonsa osaksi perheliittymää.

Digital Life -palvelun kautta autoista voidaan hallita myös kodin turva- ja lämmitysjärjestelmiä.

AT&T:llä on vahva asema autojen verkkopalveluissa. Sen asiakkaita ovat muun muassa Nissanin Leaf-sähköauto, BMW, Ford, General Motorsin OnStar-palvelu, Tesla, Volvo ja GM Eurooppa.

AT&T:n menestys perustuu pitkälti sen kehittämään globaaliin, etäohjelmoitavaan gsm-sim-korttiin. Autopalvelun operaattori voi ohjelmoida sim-kortin vaihtamaan eri alueilla aina sopivaan verkkoon. Se voidaan myös hiljentää lentokuljetusten ajaksi.

Sama kortti on perustana AT&T:n kuljetusliikkeille tarjoamalle palvelulle ja sitä käytetään myös raskaan työkaluston seurantasovelluksiin, FierceWireless kirjoitti.

AT&T:n tiedotteen mukaan tänä vuonna markkinoille tulevissa Audin A6, A7 ja TT -malleissa on saatavilla reaaliaikainen liikenneinformaatio, semidynaaminen navigointi, karttojen langaton päivitys, internetradio, kuvanavigaatio, yhteisömedia sekä räätälöitävät ja kuunneltavat rss-syötteet. Lte-yhteys palvelee myös auton kahdeksaa laitetta tukevaa langatonta lähiverkkoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?