Mobiili

IPhone pelasti naisen rotkosta, kun OnStar-hälytyspalvelu petti

Julkaistu: , Päivitetty:

Kalifornialainen nainen pelastettiin syvästä rotkosta iPadistä saadun paikkatiedon avulla. Sitä ennen auton OnStar-järjestelmä hälytti onnettomuudesta, mutta ei onnistunut paikantamaan autoa, jossa nainen oli puristuksissa.


28-vuotias kalifornialaisnainen suistui maanantaina iltapäivällä tieltä San Josen itäpuolella 150 metriä syvään rotkoon. Autossa ollut gps-pohjainen OnStar-verkkopalvelu lähetti onnettomuudesta hälytyksen. Se ei kuitenkaan onnistunut paikantamaan autoa eivätkä onnettomuusautoa etsineet poliisit löytäneet sitä.

Perhe ilmoitti naisen kadonneeksi yöllä kolmen aikaan. Paikallinen poliisi, joka tuli perheen talolle, kysyi onko naisella iPad ja siinä aktivoituna Applen etsi puhelimeni -sovellus. Naisen äiti löysi iPadin, mutta se oli lukittu. Nörtiksi tunnustautunut poliisimies arvasi salasanan vain muutaman yrityksen jälkeen.

Find My iPhone -sovellus näytti naisen sijainnin kartalla. Sen perusteella San Josen poliisi löysi naisen 20 minuutissa, Huffington Post raportoi. Rannikkovartioston helikopteri kuljetti naisen sairaalaan. Hänen tilansa on vakaa.

OnStar-järjestelmän kautta auton äänitorvea soitettiin kaksi tuntia, mutta se ei auttanut löytämään onnettomuusautoa. Pari tuntia myöhemmin OnStar-ilmoitti auton olevan San Josen keskustassa, mutta autoa ei sieltäkään löytynyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

General Motorsille kuuluvan OnStarin edustaja kieltäytyi antamasta haastattelua CBS San Franciscolle, mutta lähetti lausunnon, jossa sanottiin yrityksen parhaillaan tutkivan mitä tietoa on saatu puhelinpalvelukeskuksesta, matkapuhelinverkon toimittajalta, omalta tekniseltä henkilökunnalta ja paikallisilta viranomaisilta.

Kommentit

    Näytä lisää