Applen iPhone saa lopulta Androidin ja Nokian rutiiniominaisuuden - Mobiili - Ilta-Sanomat

Apple Pay tulee lauantaina rohdoskauppaan

Apple Pay -lähimaksun tuloa odotetaan kuin kuuta nousevaa ja amerikkalaisen suuren rohdoskauppaketjun Walgreensin sisäisen muistion mukaan se näyttäisi tulevan lauantaina, 18. lokakuuta.

14.10.2014 9:30 | Päivitetty 14.10.2014 9:29

Apple Payn mahdollistava nfc-siru ja sovellus on asennettu valmiiksi Applen iPhone 6 ja 6 Plus -älypuhelimiin ja odottaa vain iOS 8 -käyttöjärjestelmän kautta tulevaa aktivointia. Maksaminen tapahtuu vilauttamalla puhelinta maksupäätteen lähellä ja vahvistamalla maksu sormenjäljen lukijalla.

Applen panos yleisessä käytössä olevaan tekniikkaan koostuu sen tekemistä sopimuksista pankkien, luottokorttiyhtiöiden ja kauppaketjujen kanssa ja tietenkin hillittömästä markkinakohusta. Tapahtumaan liittyvän mediahuomion uskotaan auttavan vilautusmaksamisen yleistymistä laajemminkin.

MacRumors julkisti Walgreensin sisäisen muistion, joka julkaisun mukaan valmistelee ketjun kauppoja Apple Payn tuloon 18. lokakuuta. Lehti arvelee, että Apple tiedottaa maksusovelluksen aktivoinnista torstain uuden iPadin julkistustilaisuuden yhteydessä.

Applella on sopimukset maksujen välityksestä muun muassa Bloomingdale'sin, Macy’sin, McDonald'sin, Staplesin ja Whole Foodsin kanssa, CNN Money kirjoitti.

Nfc-maksaminen on laajasti käytössä monissa Android-, Windows Phone - ja Blackberry -älypuhelimissa. Nokian muutamissa Symbian- ja S40-puhelimissa nfc-ominaisuus oli jo noin vuosikymmen sitten. Sille löytyy tuki muun muassa Google Walletista, Softcardista ja PayPalista. Arviolta 220 000 amerikkalaisessa jälleenmyyntiliikkeessä on nfc-maksupääte.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?