Infonetics ennustaa BMW:n, GM:n ja Teslan tuovan paljon rahaa operaattoreille - Mobiili - Ilta-Sanomat

Autoverkot tuottavat operaattoreille 13 miljardia euroa vuonna 2018

Autojen viihde- ja älyjärjestelmien yleistyminen nostaa teleoperaattoreiden palveluliiketoiminnan 12,6 miljardiin euroon vuonna 2018. Se on kolme kertaa niin paljon kuin viime vuonna.

25.7.2014 10:14 | Päivitetty 25.7.2014 10:14

Markkinatutkimusyritys Infonetics ennustaa, että autojärjestelmien telepalvelut kasvavat 25 prosentin vuosivauhtia 2013 – 2018. Kasvuvauhti on parikymmentä kertaa nopeampi kuin operaattoreiden perinteisillä mobiilipalveluilla, Total Telecom uutisoi.

Infoneticsin mukaan muutamat operaattorit saavat jo 90 prosenttia kaikesta laitteiden välisestä m2m-liikevaihdostaan autopalveluista. Suuret automerkit, kuten BMW, GM ja uusi tulokas Tesla, ovat kaikki panostamassa vahvasti autojen yhteys- ja viihdepalveluihin.

Autoihin liittyy niin monipuolisia palveluita, että ne tarjoavat hyödyntämismahdollisuuksia mobiilioperaattoreiden kaikille verkkoteknologioille. Toisin kuin tähän asti eniten käytetyt m2m-palvelut, autopalvelut eivät käytä pelkästään 2G-verkkoja.

– Toisin kuin vertikaaliset älyverkot, jotka suosivat halpakäyttöistä 2G-teknologiaa tai verkotetut kamerat, jotka vaativat 3G- tai mielellään 4G-yhteyksiä kunnolliseen kuvanlaatuun, kytketyt autot voivat hyödyntää operaattorin kaikkia verkkoteknologioita, sanoi Godfrey Chua, joka johtaa Infoneticsin m2m- ja esineiden internetin iot:n analysointia.

Infoneticsin laskelmat kattavat kaikki yhteys- ja arvonlisäpalvelut auto-, kuljetus- ja logistiikkasektorille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?