Mobiili

Ericsson hurjasteli verkossa viiden gigan vauhdilla

Julkaistu: , Päivitetty:

Verkkolaitetoimittajien nopeusajot ovat nousemassa jälleen ajankohtaisiksi, kun siirtyminen 5G-teknologiaan lähestyy. Ericsson kiihdytti verkon tiedonsiirtonopeuden viiteen gigabittiin sekunnissa Kistan laboratoriossaan.


Ericsson esitteli tiedonsiirtonopeuttaan Tukholmassa, Kistan päämajan laboratoriossa SK Telecomin ja NTT Docomon johtajille. Uuden nopeusluokan verkkoyhteydet on määrä ottaa käyttöön langattomien laajakaistaverkkojen seuraavassa, 5G-sukupolvessa vuodesta 2020 alkaen.

Aikaisemmin kesäkuussa Nokia paahtoi 4G-kaistalla yhteistyössä SK Telecomin kanssa. Nokia näytti, kuinka sen tukiasematekniikalla voidaan yhdistää kymmenen eri lte-teknologian käyttöön varattua radiotaajuutta 200 megahertsin taajuuskaistaksi. Nokia kiihdytti yhdistelmäkaistalla 3,78 gigabitin tiedonsiirtonopeuteen. Sillä lataisi viiden gigatavun teräväpiirtoelokuvan 11 sekunnissa.

Ericsson kiihdytteli 15 gigahertsin taajuusalueella ja käytti mimo (multiple-input multiple-output) -tekniikkaa ja uusia antenneja. Se ei kertonut, kuinka laajaa taajuuskaistaa se käytti nopeustestiin.

5G-verkkojen kehittäminen on vetänyt mukaansa kaikki suuret verkkoteknologiayritykset ja monet operaattorit. Julkisuudessa hankkeistaan ovat Nokian ja Ericssonin lisäksi kertoneet muun muassa Huawei, ZTE ja Samsung. Docomon hankkeessa on mukana kuusi teknologiayritystä.

Kommentit

    Näytä lisää