Vodafone aikoo ostaa Cobra Automotiven - Mobiili - Ilta-Sanomat

Vodafone kiihdyttää Cobralla automarkkinoille

Brittiläinen, lähes globaalisti toimiva operaattori Vodafone ilmoitti ostavansa italialaisen autotelematiikkayrityksen. Kauppa vahvistaa Vodafonen asemaa maailman suurimpana sim-pohjaisena m2m-toimijana.

18.6.2014 10:00 | Päivitetty 18.6.2014 9:52

Vodafone ostaa Cobra Automotiven osakkeita vapaaehtoisella kaupalla, jonka mukaan ostettavan yrityksen markkina-arvo on 145 miljoonaa euroa. Cobra toimittaa autojen valmistajille, myyjille ja jälkimarkkina-asiakkaille monenlaisia tuotteita ja palveluita, jotka sisältävät telematiikkaa, ajomatkaperusteisia vakuutuksia ja ajoneuvojen seurantaa.

Cobralla on toimintaa Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa, Britanniassa, Sveitsissä, Kiinassa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Brasiliassa.

Vodafonen kiinnostus autoihin ei ole uutta, sillä se hakee verkkoihin kytketyistä autoista uutta liiketoimintaa monen muun mobiilioperaattorin tavoin, FierceWireless kirjoitti. Maaliskuussa Vodafone tiedotti sopimuksesta Volkswagenin ja Audin kanssa. Se toimittaa niille kytkypalveluja autoihin sulautetun sim-kortin kautta Euroopassa. Ensimmäinen kytky-Audi tulee markkinoille ensi vuonna.

Machina Research, joka on erikoistunut laitteiden välisiin m2m-yhteyksiin ja mobiililaajakaistan markkinoihin, nimesi Vodafonen maailman suurimmaksi sim-m2m-operaattoriksi. Sen mukaan Vodafone ohitti tänä vuonna AT&T:n ja Verizonin sim-pohjaisissa m2m-yhteyksissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?