Mobiili

AT&T lähtee kilpailuun lentomatkustajien 4G-yhteyksistä

Julkaistu: , Päivitetty:

Suuri yhdysvaltalainen teleoperaattori AT&T rakentaa lentomatkustajille oman 4G-lte-verkon. Se lupaa nopean yhteyden lentokoneiden ja maassa olevien tukiasemien välille vuodeksi 2015.


AT&T ilmoitti maanantaina aikeistaan tarjota nopeita lennonaikaisia datayhteyksiä vuoden 2015 loppupuolella. Operaattori rakentaa koko Yhdysvaltojen manneralueen kattavan taivaalle katsovan tukiasemaverkon.

AT&T:n hanke haastaa jo vastaavaa palvelua toimittavan GoGon, joka tarjoaa internetyhteyden lisäksi myös tekstiviestejä ja puheluita, Cnet kirjoitti.

AT&T huomautti, että sen uusi verkko parantaa myös lentokoneen henkilökunnan viestimahdollisuuksia. Se kehittää lennonaikaista viestintäteknologiaa yhdessä Honeywellin kanssa.

AT&T saa tehdä kovasti töitä pärjätäkseen kilpailussa GoGolle, jonka etumatka on huomattava. Sen internet- ja viihdepalvelut toimivat jo 2 000 kaupallisessa lentokoneessa ja 6 000 yksityiskoneessa. Se toimii muun muassa lähes kaikissa Delta Airlinesin koneissa, kaikilla AirTran Airwaysin ja Virgin American lennoilla ja monilla Air Canadan, Alaska Airlinesin, American Airlinesin, Frontier Airlinesin, United Air Linesin ja US Airwaysin lennoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

GoGo, joka ennen tunnettiin nimellä Aircell, on alan pioneeri, joka aloitti lentokoneiden satelliittiyhteyksillä. Pörssilistattu yritys myy 24 tunnin verkkoyhteyttä yhden lentoyhtiön lennoilla 16 dollarilla. Yhteyslippu on voimassa vuoden. Se tarjoaa paljon matkustaville 59 dollaria maksavaa kuukausilippua.

Palvelu tukee Windows-, Mac ja Linux-tietokoneita ja kaikkia wlania käyttäviä laitteita.

Kommentit

    Näytä lisää