GSMA:n MWC teki uuden kävijäennätyksen Barcelonassa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Barcelonan mobiilimessuilla joka toinen oli johtaja, vain yksi viidestä nainen

Julkaistu: 3.3.2014 10:07, Päivitetty 3.3.2014 9:54

Operaattorien yhteistyöjärjestön GSMA:n Mobile World Congress rikkoi jälleen edellisvuoden kävijäennätyksen.

GSMA:n tiedotteen mukaan helmikuun lopun nelipäiväisten MWC-messujen kävijämäärä nousi 85 000:een. Heistä 80 000 vieraili messujen pääpaikassa Fira Gran Viassa ja 5 000 osallistui Fira Montjuïcin kumppaniohjelmiin.

Osallistujajoukko oli sangen miesvaltainen, sillä naisten osuus oli vain 18 prosenttia. GSMA kertoi myös, että C-tason johtajien osuus oli yli 50 prosenttia, ja toimitusjohtajia oli 4 500.

Tuotteitaan esitteli 1800 yritystä ja niitä tutkaili yli 3 800 analyytikkoa ja median edustajaa.

Alustavien laskelmien mukaan MWC tuotti paikalliselle talouselämälle 356 miljoonaa euroa ja loi 7 220 osa-aikaista työpaikkaa.

Ensi vuonna tapahtuma järjestetään samassa paikassa 2. – 5. maaliskuuta.

GSMA:n mukaan MWC:stä tulee maailman suurin sertifioitu hiilineutraali ammattimessutapahtuma. Organisaatio sanoi toimineensa hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja ostaneensa hiilikrediittejä ja rahoittaneensa vesivoimaprojektia Kiinassa, tuulivoimaa Intiassa ja maalämpöhanketta Keniassa.

Messujen jälkitarkastelussa FierceWireless huomautti, että MWC voi sortua omaan menestykseensä, sillä tilan puute ja liikenneyhteydet ovat jo ongelmia. Lisäksi satunnaisten tietojen mukaan rikollisuus uhkaa vierailijoita, ja messuvieraat ovat joutuneet ryöstöjen kohteeksi.