Nokian Here jakaa liikennetietoa ja bensan hintoja Mitsubishin autoihin - Mobiili - Ilta-Sanomat

Mitsubishin autoihin tulee Nokian Heren sää-, tie- ja bensainfo

Nokian karttayksikkö Here on ensimmäisenä Yhdysvalloissa ryhtynyt jakelemaan autoilijoille reaaliaikaista liikennetietoa ja polttoaineen hintatietoja HD Radion kautta.

Nokian Here-palvelu nopeutuu Yhdysvalloissa.

8.10.2013 7:10 | Päivitetty 8.10.2013 7:17

Nokia Here-kartta- ja paikkapalvelut tulevat osaksi  Mitsubishi Motors North America -yrityksen informaatiopalveluja. Ne tulevat käyttöön seuraavissa Mitsubishin vuoden 2014 malleissa: Lancer, Lancer Evolution, Lancer Sportback, Outlander ja Outlander Sport.

HD-yleisradioteknologia mahdollistaa tietojen kymmenen kertaa nopeamman jakelun verrattuna RDS-lähetyksiin. Nokian tiedotteen mukaan HD Radiossa on digitaalinen koodekki, joka mahdollistaa neljä suuremman datamäärän lähettämisen. Tietojen osittainen päivittäminen tapahtuu 30 sekunnin välein.

Here Traffic -palvelussa on tiedot 100 000 polttoaineen jakelupisteestä ja reaaliaikaista tietoa liikennetilanteesta puolesta miljoonasta tiekilometristä. Paikalliset säätiedot päivitetään puolen minuutin välein.

HD Radio on liittovaltion viestintäviranomaisen FCC:n vuonna 2002 hyväksymä ja ainoa Yhdysvalloissa hyväksytty menetelmä FM- ja AM-yleisradiolähetyksiin sisälle ympätylle tiedonvälitystekniikalle. RDS (Radio Data System) on FM- radiolähetyksissä käytetty tekniikka datan lähettämiseen radiolähetyksen ohessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?