Samsungin älykello on Galaxy-perheen rannekoriste - Mobiili - Ilta-Sanomat

Samsungin älykello on yli 200 euron kytkyasuste

Samsungin odotettu älykello tuottaa monille pettymyksen, sillä se on Samsungin muihin laitteisiin kytkettävä oheislaite. 230 euron asuste ei toimi muiden Android-laitteiden kanssa.

5.9.2013 7:30 | Päivitetty 5.9.2013 9:55

Samsung pitää Galaxy Gear -älykelloa muodikkaana pukineena, joku toinen voisi pitää sitä kolhona rannelaatikkona.Samsungin mobiilijohtajan J.K. Shin sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa, että Gear vapauttaa ihmiset jatkuvasta älypuhelimen tarkastuksesta ja antaa silti ylläpitää yhteyksiä. Hänen mukaansa se antaa ihmisille ”älyvapautta”, jossa he voivat itse valita kuinka, miksi ja milloin he käyttävät yhteyksiä.

Matkapuhelimeen kytketty älykello näyttää saapuvat puhelut, viestit ja muistutukset ja näyttää niistä alun.

Kellossa on myös mikrofoni ja kaiuttimet ja äänituki, joten sillä voi soittaa ja vastaanottaa puheluita äänikomennoilla. S Voice -sovellus mahdollistaa viestien kirjoittamisen, kalenterimerkintöjen tekemisen, hälytysten asentamisen ja sääennusteen tarkastelun näyttöön koskematta.

Memographer-sovelluksen avulla käyttäjä voi vaivattomasti tallentaa valokuvin ja videoin jokapäiväistä elämäänsä ja jakaa sitä yhteisömediassa. Voice Memo puolestaan äänittää käyttäjän tai jonkun muun viisaita puheita ja tallentaa ne tekstinä kytkettyyn Samsungin laitteeseen.

Kellossa on myös etäisyyden tunnistin, joka lukitsee älypuhelimen, kun se on 1,5 metriä kauempana ja vastaavasti avaa lukituksen lähempänä. Kellolla voi määrätä kadoksissa olevan matkapuhelimen myös ilmoittamaan sijaintinsa valo-, ääni- ja liikemerkein.

Gearin kautta voi myös ohjata kytketyn laitteen musiikin toistoa vaikka laite olisi lukitussa tilassa.

Odotettua sykemittaria Gearissa ei kuitenkaan ole, mutta siinä on askelmittari, jonka keräämän tiedon perusteella Samsung lupaa laskea askelten lisäksi etäisyyttä ja käytettyjä kaloreita.

Teknisesti Gear on samaa tasoa kuin muutaman vuoden takaiset huippuälypuhelimet. Sen sovelluksia pyörittää 800 megahertsin suoritin ja 41 millin super amoled -näytössä on 320 x 320 pikseliä. Kameran kennossa on 1,9 miljoonaa pikseliä.

Kooltaan laite on 37 x 57 x 11 mm. Se on siis paksumpi kuin monet älypuhelimet ja se painaakin saman verran kuin kevyimmät kännykät, 74 grammaa.

Gearissa on on kiinteä 315 mAh:n akku, jonka Samsung lupaa kohtuullisella käytöllä kestävän iltaan saakka. Tämä kello pitää siis muistaa ”vetää” joka ilta.

Laite tulee myyntiin 25. syyskuuta. Sen verottomaksi hinnaksi on ilmoitettu 230 euroa.

Samsungin lehdistötiedotteen mukaan Gearin mukana tulee kymmen eri kellotaulua ja rannekkeiden väritarjonta on laaja. Samsung on nimennyt värit näin: Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold ja Lime Green

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?