Googlen kartat jyräsivät nokialaiset App Storessa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Nokian Here-kartat romahtivat, johtaja loikkasi

Viime marraskuussa Nokian Here-karttasovellus kiipesi suosituimmaksi iPhone 5 -sovellukseksi Yhdysvalloissa. Sen jälkeen meno on ollut yhtä alamäkeä. Here-karttajohtaja loikkasi SoundCloud-yritykseen.

28.3.2013 7:00 | Päivitetty 28.3.2013 9:13

Nokian Here-karttasovellus, entinen Nokia Maps, on laskenut App Storen lataushuipusta niin, että sen suurin suosio löytyy Mosambikista, jossa se on sijalla 526.  BGR:ssä Tero Kuittinen sanoo suomalaisten edelleen suosivan Nokiaa, mutta koska he eivät ole tyhmiä, Nokia Here on suomalaisessa lataustilastossa vasta sijalla 663.

Kuittinen yhdistää Here-sovelluksen jäämisen Google Mapsin iOS-sovelluksen jalkoihin Here-johtaja Sylvain Granden loikkaamiseen saksalaiseen SoundCloudiin. GigaOm, joka raportoi Granden lähdön Nokialta, sai asialle vahvistuksen myös uudesta työpaikasta.

Grande, joka on työskennellyt Nokialla vuodesta 2008, ryhtyy hoitamaan audioalustan kehittäneen SoundCloudin kumppanuussuhteita. Sekä Granden vanha että uusi työpaikka sijaitsevat Berliinissä. Hänelle ei aiota palkata seuraajaa Nokia Heressä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?