Googlen muistilappusovellus tuli kauppaan - Mobiili - Ilta-Sanomat

Google Keepin muistilaput ovat pilvessä – mutta uskallatko käyttää?

Googlen maanantaina vilauttama ja takaisin vetämä muistilappusovellus tuli sovelluskauppaan keskiviikkona. Google Keep on muistilappu- ja muistutussovellus, joka toimii webin lisäksi Android-puhelimissa.

21.3.2013 9:28 | Päivitetty 21.3.2013 9:27

Keep, joka kilpailee Evernoten, Post-It'n ja Applen ja Microsoftin muistilappujen ja tehtävälistojen kanssa, on integroitu Google Driveen kuten lähes kaikki muutkin Googlen palvelut.

Android-älypuhelimiin sovelluksen voi ladata Google Playstä. Webversio löytyy osoitteesta drive.google.com/keep. Muistilappuja ja tehtävälistoja voi korostaa värittämällä virtuaalisia lappuja, joita voi katsella listana tai ruudukkona. Ja tietenkin niissä on mukana hakutoiminto.

Webissä sovellus on yksinkertainen eikä se tarjoa mahdollisuutta äänittää viestiä. Puhelimessa sovellus tulkkaa puheviestin myös tekstiksi, kirjoittaa Wiredin Nathan Olivarez-Giles, joka ylistää puhelinsovelluksen käytettävyyttä ja ulkonäköä.

Kaikki Android-puhelimet ja taulutietokoneet eivät ole tasa-arvoisia Keepin edessä. Se toimii vain laitteissa, joiden käyttöjärjestelmäversio 4.0 tai uudempi.

4.2-versiossa Keepistä voi tehdä minisovelluksen, joka toimii laitteen kotinäytöllä ja myös lukitulla näytöllä. Silloin muistiinpanoja voi tehdä avaamatta laitteen lukitusta.

Verkossa jotkut ovat jo ehtineet ilmaista epävarmuutensa Google Keepin suhteen. Google on tunnettu ripeästä uusien palvelujen lanseeraamisesta, mutta myös vanhojen palvelujensa tappamisesta.

Hiljattain yhtiö ilmoitti lakkauttavansa rss-lukija Google Readerin, Gmailin Windows Phoneen tuovan Activesyncin sekä räätälöivän aloitussivun toteuttavan iGooglen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?