Autojen mobiiliyhteyden yleistyvät - Mobiili - Ilta-Sanomat

GM varustaa autot 4G-yhteydellä, luopuu Verizonista

Yhdysvaltain suurimman autovalmistajan General Motorsin hallituksen puheenjohtaja piti yhden Barcelonan mobiilimessujen avainpuheenvuoroista. Hän kertoi GM:n rakentavan suurimpaan osaan autoista aidon 4G-yhteyden.

Cadillacin omistajat saavat OnStar-verkkopalvelun yhteyden pian AT&T:n kautta.­

26.2.2013 10:12 | Päivitetty 26.2.2013 10:11

General Motorisin hallituksen puheenjohtaja Steve Girsky julisti Barcelonan meneillään olevassa Mobile World Congress -tapahtumassa, että yhtiö aikoo rakentaa 4G-lte-yhteyden useimpiin automalleihinsa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

4G-mallit ovat osa vuoden 2015-mallistoa, joka tulee myyntiin ensi vuoden puolivälissä.

Girskyn mukaan GM:llä tulee olemaan enemmän 4G-yhteydellä varusteltuja automalleja kuin kenellekään sen kilpailijalla. Total Telecom uutisoi, että GM:n kaikki Euroopan mallit saavat lte-yhteyden. Myöhemmin lte-varustelu laajenee myös muilla markkinoille.

Yhdysvalloissa GM on vaihtamassa OnStar-verkkotoimittajaansa. Tähän asti GM:n verkkotoimittaja on ollut Verizon, mutta ensi vuonna sen korvaa AT&T.

GM:n OnStar-verkkopalvelu muun muassa tarjoaa autoilijalle onnettomuuden sattuessa suoran yhteyden palvelukeskukseen. GM suunnittelee videopalvelun tarjoamista Chevrolet, Buick, GMC ja Cadillac -autojen matkustajille OnStarin kautta. Se harkitsee myös auton moottorin hälytysten välittämistä ajajalle.

OnStar-palvelussa on tällä hetkellä yli kuusi miljoonaa asiakasta Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa. Sen veroton laskutus on minimissään 19 dollaria kuukaudessa, kirjoittaa Fierce Wireless.

AT&T toimittaa verkkopalvelut myös Fordille ja Nissanille.

Barcelonassa Ford ilmoitti aloittavansa Spotify-musiikkipalvelun tarjonnan AppLink-asiakkailleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?