Mobiili

RIM-pomo vihjaa Blackberry-tehtaiden myymisestä

Julkaistu: , Päivitetty:

RIM alkaa etsiä kumppaneita Blackberry 10:n julkaisun jälkeen. Näiden toimenkuvaan voi kuulua laitteiden valmistus ja lisensointi.


Blackberry-älypuhelimia valmistava RIM (Research In Motion) aikoo muuttaa bisnesmallinsa etsimällä uusia kumppaneita, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Thorsten Heins Reutersin mukaan Die Weltin haastattelussa.

Heinsin mukaan yhtiö aikoo aloittaa yhteistyökumppaneiden etsimisen Blackberry 10 -puhelimen julkaisun jälkeen. Sen lopputuloksena saattaa olla muun muassa puhelinvalmistuksen myyminen ja ohjelmistojen lisensoiminen muille yhtiöille.

– Blackberry 10:n julkaiseminen on nyt kaikkein tärkeintä. Sen jälkeen katsotaan, mitä tapahtuu, Heins sanoi Die Weltille.

Puhelin julkaistaan tämän kuun 30. päivänä. 
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Blackberry kokee suuria muutoksia 10-versiossaan. Esimerkiksi laitteen käyttöjärjestelmä on uusittu kokonaan.

Blackberry-puhelimet ovat viime vuosina menettäneet paljon markkinaosuuttaan iPhonelle sekä Android-laitteille.

TheNextWebin mukaan huhut RIM:n laitteistotekniikan ja ohjelmistojen lisensoinnista ovat kiertäneet jo pitkään, mutta yhtiö ei ole aiemmin vahvistanut niitä.

Moni ulkomainen it-media pitää Blackberry 10:tä RIM:n viimeisenä toivona. Heinsin nyt kertomat toimenpiteet lienevät RIM:n yrityksiä sopeuttaa toimintaansa leikkaamalla kuluja ja samaan aikaan  saada käyttäjiä takaisin.

Kommentit

    Näytä lisää