Vain puolet lte-puhelimista käyttää 4g-palveluja - Mobiili - Ilta-Sanomat

4g ei kelpaa eurooppalaisille

4g-lte-laitteita myytiin viime vuonna yli sata miljoonaa, mutta lte-verkkosopimuksia tehtiin vain puolet tästä määrästä. Euroopassa lte-kehitys on vasta käynnistymässä.

Monet lte-kelpoisen puhelimen ostajat eivät hanki lte-liittymää.­

7.1.2013 8:58 | Päivitetty 7.1.2013 8:58

Vuonna 2012 myytiin 103 miljoonaa neljännen sukupolven lte-puhelimia, sanoo ABI Researchin perjantaina julkaisema selvitys. Sen mukaan lte-verkkosopimuksia tehtiin vain noin 50 miljoonaa. ABI huomauttaa, että 3g-puhelinten tullessa markkinoille lähes kaikki niiden ostajat hankkivat operaattorilta myös 3g-palvelun.

Lte on lyhenne sanoista long term evolution.

Peräti 95 prosenttia lte-puhelimista myytiin Pohjois-Amerikassa ja Aasian-Tyynenmeren alueella. Monet ovat selvästi ostaneet vain uusimman tai muodikkaimman puhelinmallin pyrkimättä tiedonsiirtonopeuden kohentamiseen.

Myydyistä lte-laitteista 91 miljoonaa oli älypuhelimia, kuusi miljoonaa mokkuloita ja runsaat kolme miljoonaa tabletteja.

ABI ennustaa, että vuonna 2017 lte-palvelujen tilaajamäärä nousee 785 miljoonaan. Tämän vuodessa alussa se oli vain 58 miljoonaa.

Asiasta uutisoiva Total Telecom kirjoittaa myös, että Wireless Intelligencen luvut maalaavat samanlaisen kuvan lte-yhteyksien levinnäisyydestä. Niiden mukaan Etelä-Korea, Yhdysvallat ja Japani vastasivat 87 prosentista maailman 27 miljoonasta lte-liittymästä viime vuoden puolivälissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?