Mobiili

Applen kahden sormen patentti mitätöitiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvaltain patenttivirasto on muuttanut mielensä Applen kahden sormen patenttiin. Päätöksellä, jos se jää voimaan, on suuri merkitys Applen nostamissa ja voittamissa patenttijutuissa.


Yhdysvaltain liittovaltion patenttivirasto hylkäsi keskiviikkona kaikki Applen 21 lauselmaa patentista numero  7 844 915. Se tunnetaan myös nimellä ”pinch to zoom” eli zoomaa nipistämällä. Patentti kuvaa tekniikkaa, joka tunnistaa, koskettaako käyttäjä näyttöä yhdellä vai useammalla sormella.

Samsung kiirehti kertomaan patenttiviraston päätöksen liittovaltion Kalifornian piirioikeuden tuomarille Lucy Koh'lle. Oikeussalissa valamiehistö tuomitsi Samsungin maksamaan yli miljardin euron korvaukset Applelle. Valamiehistön mukaan 21 syytetyistä 24 laitteesta rikkoi patentin 915 päälauselmaa.

Patenttivirasto sanoo uudessa päätöksessään, että kaikki patenttiin liittyvät 21 väitettä ovat pätemättömiä. Virasto viittasi perusteluissa toisiin patentteihin, joista yksi oli yhdysvaltalainen ja toinen japanilainen.

Asiasta kirjoittavaCnet News.com muistuttaa, että patenttivirasto kumosi jo aikaisemmin Applen näytön reunasta kertovan ponnahdus- eli kuminauhapatentin. Viraston päätökset tulevat lopullisesti voimaan vasta jatkokäsittelyn jälkeen. Siinä Applella on mahdollisuus puolustaa patenttejaan.

Kommentit

    Näytä lisää