Mobiili

Ministeriäkin hymyilyttää: Sonera pystytti 3G-maston Lismaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Viestintäministerin kovistelema teleyhtiö pystytti 3G-tukiaseman Lisman kylään Lapissa etuajassa.


Pienessä inarilaisessa Lisman kylässä voidaan vihdoin surffata netissä ilman kallista kuituliittymää. Viestintäministeriö kertoo, että Lismassa vihittiin tiistaina käyttöön pitkään odotettu 3G-tukiasema.

Soneran rakentama tukiasema toimii sekä 2G- että 3G-yhteyksillä, eli kyläläiset saavat kaivatun laajakaistayhteyden lisäksi toimivat kännykkäyhteydet, maston vihkinyt asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru katsoo.

– Vaikka TeliaSoneralla on yleispalveluvelvollisuus tällä alueella, ei sillä toki olisi ollut velvollisuutta pystyttää kylään mastoa. Tämä on siis ylimääräinen kädenojennus TeliaSoneralta ja otan sen ilolla tervehtien vastaan, Kiuru totesi ministeriön mukaan.

Yleispalveluvelvoite tarkoittaa sitä, että teleyhtiöllä on velvollisuus tarjota kaikille kansalaisille heidän vakituiseen asuinpaikkaansa toimiva puhelinyhteys joko langallisesti tai langattomasti. Lisäksi on tarjottava yhden megan laajakaistayhteyttä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sonera tarjosi lismalaisille kiinteää megan liittymää, mutta 1295 euron kertakustannus oli asukkaille liikaa. Masto nousi etuajassa, sillä Sonera oli arvioinut sen valmistuvan vasta ensi vuonna.

Lisman huonot viestintäyhteydet nousivat esiin viime vuonna, ja Kiuru uhkasi Soneraa pakkokeinoilla, jos tilannetta ei korjata. Ministeri ei ole edelleenkään tyytyväinen siihen, missä mitassa teleyhtiöt markkinoivat yleispalvelun mahdollisuutta asiakkailleen.

Kommentit

    Näytä lisää