Näin Kiinassa: Android 90 prosentissa, Nokia toinen jalka haudassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Android-pohjaisten älypuhelinten ylivoima Kiinassa on kasvanut lähes mahdottomiin lukuihin. Analysys Internationalin mukaan Androidin markkinaosuus nousi heinä–syyskuussa 90 prosenttiin.


Analysys Internationalin tuoreimpien lukujen perusteella Googlen mobiilikäyttöjärjestelmän Androidin markkinaosuus on Kiinassa huikeat 90,1 prosenttia. Asiasta kertovan Tech In Asian mukaan Android on kiivennyt korkeuksiin astumalla nimenomaan Nokian ja Symbianin murskaksi.

– Suuri osa Androidin menestyksestä on tullut Symbianin ja Nokian kustannuksella. Natiseva vanha mobiilikäyttöjärjestelmä ja mitäänsanomaton rauta ovat syöksyneet vuoden 2011 kolmannen neljänneksen 23,3 prosentista nykyiseen toinen jalka haudassa -tilanteeseen ja 2,4 prosentin osuuteen, sivusto kirjoittaa.

Samassa ajassa Androidin markkinaosuus nousi 58,2 prosentista 90,1 prosenttiin.

Androidin menestys rakentuu laitteiden edullisempien komponenttien varaan. Esimerkiksi Applen puhelinten komponenttikustannukset ovat keskimäärin 3,25 kertaa suuremmat kuin Android-puhelimen.

Kiinassa myytävän Android-puhelimen keskihinta on nyt vain 1 393 juania, 175 euroa.

Canalysin tuoreen arvion mukaan älypuhelinten myynti kasvaa tänä vuonna Kiinassa 199 prosenttia. Ensi vuolen loppuun mennessä kiinalaisten käytössä voi olla puoli miljardia älypuhelinta.

Kommentit

    Näytä lisää