Sulje matkapuhelin kokonaan kiinalaisessa lentokoneessa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Leikki kännykällä lentokoneessa: Viiden päivän putkareissu

Kiinalaisissa lentokoneissa kehotetaan matkustajia sulkemaan matkapuhelimensa kokonaan vaikka niissä olisi lentokone-moodi. Amerikkalaisturisti ei uskonut kehotusta.

19.10.2012 9:33 | Päivitetty 19.10.2012 9:29

Vancouverista Pekingiin matkalla olleella China Airin lennolla Herra Du käytti matkapuhelintaan valokuvien ottamiseen ja musiikin kuunteluun. Henkilökunta kehotti häntä toistuvasti sulkemaan matkapuhelimen, mutta hän kieltäytyi sanoen, että he tekevät asiasta ihan turhaan suuren numeron.

Lennon laskeuduttua suuren numeron asiasta tekivät kiinalaiset poliisit, jotka odottivat Herra Duta lentokentällä. Hänet vietiin putkaan ja pidettiin siellä sallitut viisi vuorokautta. Asiasta kirjoittaa TechInAsia viitaten kiinanakielisen Sina Techin uutiseen.

Kiinalaisissa lentokoneissa on useita länsimaita tiukemmat määräykset elektronisten laitteiden käytöstä lentokoneessa. Kiinalaiset matkustajat ovat silti aika kurittomia ja venyttävät laitteiden sulkemista usein viime hetken yli. Niin pian kuin koneen pyörät koskettavat lentokentän pintaa, monet kaivavat matkapuhelimensa esille.

Koneen henkilökunta näyttää olevan aika voimaton tämän käyttäytymisen edessä ja tyytyy toistamaan kieltokuulutuksen. Ilmeisesti Herra Du ylitti ilmaan vedetyn rajan sääntöjen sallitusta rikkomisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?